Kako podesiti klimu da grije

Tech

Kako podesiti klimu da grije

Kako podesiti klimu da grije u zimskim danima?

Kada prođe ljeto i prođu sve sparine, puno rjeđe slušamo o klimama u reklamama i na oglasima. Ipak, klima uređaj nije samo tu da Vam pomogne rashladiti se, već uređaj jednako tako može zagrijati prostor u kojem fali koji stupanj. Kako podesiti klimu da grije? Postoji veliki broj različitih klima proizvođača i nije u svakom slučaju jednak način da se podesi klima da grije.

Ipak, u većini klima uređaja postoji dugme HEAT ili sličica sunca koja služi upravo ovoj svrsi. Jednim klikom na ikonu sunca nećete odmah staviti klimu da grije. Podesite i temperaturu te potvrdite, a zatim pustite da klima ugrije prostor. Vrijeme koje je potrebno da se prostor ugrije na željenu temperaturu ovisi o veličini prostora i o snazi klima uređaja. Kako podesiti klimu da grije je jednostavan zadatak koji možete obaviti u 10 sekundi. Namjestite temperaturu po želji, većina klima uređaja može ići do temperature 28 stupnjeva što je i više nego dovoljno za svačiju potrebu.

Kako podesiti klimu da grije u zimskim danima ako koristim stariji uređaj?

Tehnologija klima uređaja napreduje baš kao i svaka druga pa danas imamo bolje i kvalitetnije klime nego što smo imali prije 10 godina. Neki stariji modeli imaju senzor zabačen u drugom dijelu uređaja. Kako zakoni fizike nalažu da toplina ide prema gore, tako da nekim starijim uređajima može doći do manje razlike između temperature zraka u prostoriji i onoga što Vam pokazuje display na daljinskom.

Kako podesiti klimu da grije u takvoj situaciji? Premda su razlike često neuočljive, može se dogoditi da klima ugrije prostor na stupanj ili dva niže od očekivanog. U tom slučaju jednostavno pojačajte klimu da grije na malo višu temperaturu. Ne postoji neka luda metoda! Stariji modeli i dalje mogu obaviti posao isto kao i novi. Kako podesiti klimu da grije? U par klikova na Vašem daljinskom upravljaču od klime namjestit ćete si temperaturu koja Vam odgovara. Koje još cake postoje kod namještanja klime da grije?

Kako podesiti klimu da grije? Zašto mi ova funkcija ne radi?

Česti upit korisnika koje zanima kako podesiti klimu da grije je da klima ne grije kad ju oni tako namjeste, već se samo ugasi. Klima uređaji funkcioniraju po kompleksnim procesima koje ne namjeravamo ovdje objašnjavati, no najbitnije je znati da se ovakav problem ne događa kada namještate klimu da grije, već kada učestalo mijenjate MODE klime.

Tada se tlakovi unutar klime koja malo hladi, malo grije moraju izjednačiti prije nego što klima može ponovo raditi. Ukoliko Vam se dogodi da se klima ugasi pa upali tek nakon 10-20 minuta, aktivirali ste zaštitni mode. To ne označava nikakav kvar niti je pokazatelj da Vaša klima ne radi funkcionalno. Klima se sama podešava kako bi se “pripremila” na promjenu moda i to je sve. Oni koji se pitaju kako podesiti klimu da grije često ne znaju puno o klimama, no uz malo informiranja brzo ćete shvatiti način kako funkcionira Vaš klima uređaj.

Tagovi: