Kako otvoriti obrt

Financije

Kako otvoriti obrt

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:53
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti obrt i čime se baviti konkretno

U većini slučajeva obrtnici ne moraju imati posebne kvalifikacije. Kako otvoriti obrt? Međutim, činjenica da nisu potrebne posebne kvalifikacije ne znači da svatko ima ono što je potrebno da postane obrtnik. Ako želite otvoriti vlastiti obrt, trebate se zapitati: Jesam li uopće tip samozaposlene osobe? Osim toga, komercijalno obrazovanje razumna je osnova, a marketinške vještine mogu biti od velike pomoći. Ugodno držanje i zabava s klijentima također su preduvjeti ako želite otvoriti obrt. Određena količina kapitala također je važna za pokretanje posla: postoje mnogi troškovi i trgovina vjerojatno neće odmah biti u plusu. Stoga su vam potrebne rezerve za pokrivanje početnog razdoblja.

Ako želite otvoriti vlastiti posao, ne možete tek samo tako započeti, prvo morate znati kako otvoriti obrt. Postoje različiti pravni aspekti koje treba uzeti u obzir. Koje su vam važne često ovisi o specifičnoj orijentaciji obrta. Osnivači bi se trebali pravovremeno i sveobuhvatno informirati. U suprotnom bi moglo doći do neugodnog iznenađenja jer su zanemareni važni propisi.

Kako otvoriti obrt i što sve trebate znati prilikom otvaranja

Zakon o tržišnom natjecanju je potrebno znati ako se zanimate za to kako otvoriti obrt. Zakon protiv nelojalne konkurencije između ostalog propisuje zahtjeve za određene ponude i posebne događaje. Uredba o maloprodaji: većina država ima ove propise koji postavljaju smjernice za trgovce na malo u odgovarajućoj zemlji.

Građevinski propisi također su važni pri tome kako otvoriti obrt. Nadzorno tijelo zgrade može provjeriti jesu li prostori prikladni za predviđenu namjenu. Ako na vrijeme stupite u kontakt s građevinskim vlastima, kasnije možete izbjeći obnovu. Također, neki trgovci mogu biti obvezni osigurati toalete za kupce. Urbano planiranje: vaš grad možda ima koncept maloprodaje. To može, primjerice, regulirati udaljenost između trgovina sa sličnom ponudom. Higijena: posebno ako želite prodavati namirnice, morate temeljito proučiti higijenska pravila. Pravilnik o označavanju cijene: postoje fiksna pravila o načinu na koji se cijene moraju navesti.

Pravni oblik vašeg obrta je također vrlo bitan. Samostalno poduzetništvo ili partnerstvo – i ako da, koji oblik odabrati? Odabir pravnog oblika važna je odluka. Dopustite da vas o tome savjetuje stručna osoba.

Kako otvoriti obrt i kako ostvariti realnu procjenu o ulaganjima u obrt

Prije nego počnete, potreban vam je poslovni plan: on prikazuje prihode i rashode koje možete očekivati. Na ovaj način možete vidjeti i koliko su visoki financijski zahtjevi. Budući da često kapital nije dovoljan za podmirenje troškova. Osnivačima tada treba zajam ili investitor. Također važno: potreban vam je poseban račun posebno za vaše poslovanje i bilo bi dobro da se o tome kako otvoriti obrt posavjetujete sa stručnim osobama. Kada otvorite obrt, cijena troška može biti prilično različita nego na vašem planu koji ste isplanirali u svom poslovnom planu.

Točno koji porezi dospijevaju također ovisi o pravnom obliku i o tome koji ste način odabrali za to kako otvoriti obrt i koji točno. Također je poželjno angažirati profesionalnog poreznog savjetnika. Kako ne biste izgubili pojam o porezu na promet i porezu na dobit. Ako je vođenje vlastitog posla preskupo, možda bi bilo vrijedno preuzeti postojeće. Ovo možete redizajnirati prema svojim željama. Franšiza također može biti alternativa: ovdje otvarate podružnicu poznatog lanca. S ovim modelom imate veću sigurnost, ali ste i manje slobodni u ostvarenjima svojih nauma.

Tagovi: