Kako otkriti uređaj za prisluškivanje

Tech

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje

Uređaj za prisluškivanje je korisna naprava koja se ne smije koristiti bez zakonske osnove, međutim često se zlorabi pa valja biti na oprezu. Ako sumnjate da vas netko prisluškuje, dobro je znati kako otkriti uređaj za prisluškivanje. Mnogo uređaja i tehnoloških rješenja nastalo kao posljedica istraživanja i razvoja od strane vojske, pa tako i uređaji za prisluškivanje. Različiti su motivi zbog kojih ljudi prisluškuju jedni druge, a ako se ne radi o praćenju osobe od strane državnog odvjetništva i sličnih institucija zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, tada se većini slučajeva radi o poslovnoj špijunaži.

Također, jedan od vodećih razloga prisluškivanja je sumnja u ljubavnog partnera. Ako se nalazite u situacijama koje bi mogle potaknuti druge da vas prisluškuju, za vas je veoma bitno znati kako otkriti uređaj za prisluškivanje. Što se tiče samog otkrivanja uređaja za prisluškivanje, stvar je veoma jednostavna. Ili prostorije u kojima provodite većinu vremena osobno pretražite ili angažirajte stručnjake po tom pitanju.

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje vlastitim angažmanom

Sva logika koja vas vodi prilikom pretraživanja prostorije kako bi pronašli uređaj za prisluškivanje, poznata je i osobama koje vas prisluškuju i koje postavljaju uređaje za prisluškivanje. Zbog toga nije ni jednostavan postupak kako otkriti uređaj za prisluškivanje, posebno ako taj posao mislite sami uraditi. Jednostavno rečeno, ako nemate opremu koja bi vam olakšala posao, morat ćete pretražiti svaki kutak vaše kuće, stana, poslovnog ureda ili automobila. Očekuje vas jako puno posla. Uređaji za prisluškivanje mogu biti različitih oblika i veličina, pa se mogu montirati bilo gdje.

Prva stvar koju možete napraviti je dobro promotriti prostoriju i sve stvari u njoj, kako bi vidjeli da li je neki od ukrasa ili uređaja postavljen na neuobičajeni način. To bi bio znak da je netko manipulirao njime. Svakom uređaju potreban je izvor energije, pa će vam od pomoći kako otkriti uređaj za prisluškivanje biti i pronalazak sumnjivih kablova ili ostataka prašine od bušenja, koji mogu biti jasan signal da se nešto postavilo dok vas nije bilo. Nerijetko, uređaji za prisluškivanje mogu proizvoditi zvuk poput zujanja, koji se najbolje može čuti navečer kada je najveća tišina. U svakom slučaju, dajte si truda i pretražite svaku stvar u prostorijama.

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje pomoću agenta

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje nije nimalo lagan posao, posebno ako posjedujete veliku kuću ili više nekretnina. U tom slučaju, najbolje rješenje bilo bi angažirati osobe koje se bave isključivo pronalaženjem uređaja za prisluškivanje. To najbolje rade osobe poput agenta ili istražitelja, koji savršeno poznaju način razmišljanja nekoga tko postavlja uređaj za prisluškivanje. Također, agenti i istražitelji do detalja poznaju tehnologiju i uređaje, što im uvelike olakšava pronalazak uređaja za prisluškivanje.

Istražiteljima uvelike u tome kako otkriti uređaj za prisluškivanje pomažu razni detektori, koji love frekvencije i signale odaslane od strane uređaja za prisluškivanje. Usluga pretraživanja uređaja za prisluškivanje nije nimalo jeftina, a može vas stajati od 2000 pa do 20000 kuna, ovisno o broju prostorija za koje želite da budu pregledane. Veoma je važno i kako ćete angažirati agenta ili istražitelja. Za prvi kontakt sa agentom ne koristite mobilne i slične uređaje, već razgovor obavite osobno kako bi onemogućili da osobe koje vas prisluškuju saznaju za vaš naum.

Tagovi: