Kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer

Kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer

Kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer putem izbornika O programu

Određivanje verzije programa Internet Explorer kritičan je korak u rješavanju problema, ažuriranju sigurnosnih značajki ili jednostavno provjeri jeste li u korak s najnovijim ispravkama. Jedan od najjednostavnijih načina kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer je upotreba izbornika 'O programu'.

Ovaj postupak je brz i ne zahtijeva napredno poznavanje računala.Da biste započeli, otvorite Internet Explorer i pronađite ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu preglednika, koja predstavlja alatnu traku za postavke. Klikom na ovu ikonu otvara se padajući izbornik u kojem trebate odabrati opciju 'O programu'. U nekim verzijama preglednika, izbornik 'O programu' može biti smješten unutar izbornika 'Pomoć', stoga ako ne vidite izravno opciju 'O programu', potražite je unutar 'Pomoć'.Kada odaberete 'O programu', pojavit će se novi prozor ili dijalog.

Ovdje ćete vidjeti informacije o verziji vašeg Internet Explorer preglednika. Prikazat će se brojčana oznaka verzije (kao što je 11, 10, itd.) i eventualne dodatne informacije poput sigurnosnih ispravki i pod-verzija.

Ovaj prozor često uključuje i informacije o tome je li instalirana najnovija verzija ili su dostupna neka ažuriranja.Važno je napomenuti da će prozor 'O programu' automatski provjeriti postoji li novija verzija preglednika koju možete instalirati. Ako postoji dostupno ažuriranje, obično će vam biti ponuđena opcija da to odmah učinite. Na taj način, uz informaciju o trenutnoj verziji, možete odmah poduzeti korake kako biste osigurali da vaš Internet Explorer bude ažuriran s najnovijim sigurnosnim značajkama i optimizacijama.Slijedeći ove jednostavne korake, možete lako i brzo saznati kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer. Ako se pak nalazite u situaciji gdje je potrebno više detalja o vašem sustavu ili ako ova metoda ne pruža tražene informacije, postoji nekoliko alternativnih metoda koje ćemo objasniti u nastavku članka.

Koraci za određivanje verzije programa Internet Explorer kroz postavke preglednika

Ako ste već upoznati s osnovnim navigacijom unutar Internet Explorera, onda će vam koraci za određivanje verzije programa Internet Explorer putem postavki preglednika biti jednostavni za slijediti. Dodatna opcija koja se može koristiti za ovu svrhu uključuje pristup informacijama o verziji iz postavki samog preglednika, što je malo detaljniji pristup u odnosu na izbornik 'O programu'.Započnite s otvaranjem Internet Explorera, gdje ćete naći ikonu u obliku zupčanika ili alatnu traku koja vam omogućava pristup postavkama. Kliknite na ikonu zupčanika da biste otvorili izbornik, a zatim izaberite 'Internet opcije' ili 'Internet Options' ovisno o jezičnoj postavci vašeg preglednika. Ova akcija otvorit će prozor s raznim karticama koje nude različite opcije konfiguracije za vaš preglednik.Nakon što se pojavi prozor 'Internet opcije', potražite karticu 'Napredno' ili 'Advanced'.

Unutar ove kartice obično se nalazi mnoštvo naprednih postavki koje možete konfigurirati, no za potrebu određivanja verzije preglednika, ove postavke nisu relevantne. Međutim, na dnu ovog prozora ili u njegovom kutu, često postoji mala sekcija koja prikazuje informacije o verziji - ovo je informacija koju tražite.Iako ova metoda može varirati ovisno o specifičnoj verziji Internet Explorera koju koristite, u većini slučajeva, verzija preglednika bit će prikazana na neki sličan način unutar 'Internet opcija'. Bitno je obratiti pažnju na sve što piše u dnu prozora jer proizvođači ponekad promijene lokaciju ovih informacija.Kroz ove detaljne korake, možete uspješno saznati kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer. Ova metoda je posebno korisna ako iz bilo kojeg razloga ne možete pristupiti izborniku 'O programu' ili ako želite potvrditi informacije o verziji preglednika na alternativan način. Uz malo istraživanja unutar postavki preglednika, brzo i efikasno dolazite do željenih informacija.

Vodič: Kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer pomoću informacija sustava

Treći način koji vam omogućava da otkrijete verziju programa Internet Explorer ne zahtijeva da otvarate preglednik, već se oslanja na informacije koje možete pronaći unutar sustava operativnog sustava Windows. Ovaj pristup je koristan ukoliko ne možete pristupiti Internet Exploreru ili ako tražite detaljnije informacije o svim komponentama preglednika instaliranim na vašem računalu.Početak procesa započinje pritiskom na tipku s logom Windowsa na vašoj tipkovnici ili klikom na ikonu Windowsa u donjem lijevom kutu zaslona, kako biste otvorili izbornik 'Start'. U polje za pretragu upišite 'Internet Explorer' i desnim klikom miša kliknite na pronađeni rezultat.

Iz kontekstualnog izbornika koji se otvori trebate odabrati 'Svojstva' ili 'Properties'.Nakon što je prozor 'Svojstva' otvoren, potražite karticu 'Verzija' ili 'Version'. Ovdje će biti navedene specifične informacije o verziji programa Internet Explorer koje se nalaze na vašem računalu, uključujući glavni broj verzije, pod-verziju i često i informacije o posljednjem ažuriranju ili sigurnosnom paketu.Korištenje informacija sustava kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer pomaže korisnicima da dobiju sveobuhvatniji uvid u instalirane komponente preglednika. Kada govorimo o profesionalcima u IT sektoru, ova metoda je često preferirana zbog preciznosti i dubine informacija koje se mogu dobiti.Osposobljavanje sebe s znanjem o tome kako odrediti koju imate verziju programa Internet Explorer koristeći informacije sustava je iznimno korisno, posebice u scenarijima gdje postoji potreba za tehničkom podrškom ili kada se pripremate za nadogradnju sustava. Slijedeći ove smjernice, možete biti sigurni da posjedujete točne i aktualne informacije o verziji Internet Explorera koja je instalirana na vašem Windows računalu.
Tagovi: