Kako odblokirati račun

Financije

Kako odblokirati račun

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:56
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pod ovrhom ste i zanima vas kako odblokirati račun? Evo kako!

Nažalost, u današnje vrijeme prezaduživanja sve je veći broj ljudi pod ovrhom. Ako spadate među njih te ako vam je blokiran račun, vjerojatno vas zanima kako odblokirati račun. Prije svega, morate znati kakav je vaš trenutan status. Točnije, tko vas je blokirao i u kojem iznosu. Dobra vijest je što svoj status možete besplatno provjeriti putem usluge e-blokirani za građane. Takva usluga je dio paketa usluga e-građani. To je prvi korak koji morate napraviti kako bi u potpunosti razumjeli svoju situaciju.

Ako je situacija takva kakvu ste i očekivali, tj. ako u očevidniku vidite iznos duga i pravni temelj blokade, najbrži način kako odblokirati račun jest da platite dugovani iznos. Naravno, da biste na taj način odblokirali vaš račun, potrebno je raspolagati s velikom količinom novčanog kapitala, a sumnjamo da je tome slučaj. Stoga u nastastavku pročitajte neke od drugih načina putem kojih možete odblokirati svoj račun i nastaviti s normalnim životom.

Kako odblokirati račun ako sam platio dug?

Ako vam je račun blokiran i ako ste platili dug, a račun vam se u međuvremenu nije odblokirao, vjerojatno se pitate kako odblokirati račun i zašto je i dalje u blokadi? Tomu će vjerojatno biti slučaj ako ste dug dobrovoljno platili svom ovrhovoditelju na neki drugi način, tj. ne standardnim plaćanjem preko banke. U tom slučaju možete od ovrhovoditelja tražiti povlačenje osnove na temelju koje potražuje svoj dug.

Naravno, sve navedeno pod uvjetom da možete dokazati da ste svoj dug platili. Upravo zato, preporučujemo da u slučaju takve alternativne otplate duga sačinite dokument koji će potpisati obje ugovorne strane i koji će potvrditi da ste takav dug platili. Bilo bi dobro kada bi takav dokument bio i ovjeren od strane javnog bilježnika. Dokument može biti u formi primopredajnog zapisnika ili u nekoj drugoj formi. To je jedan od načina kako odblokirati račun i nastaviti živjeti svoj život bez kreditnog opterećenja.

Ako vam je račun u blokadi, evo kako odblokirati račun

Postoji nekoliko načina kako odblokirati račun. Jedan od načina je ovaj koji ćemo iznijeti u nastavku. Naime ako se stanovito vrijeme ovrhovoditelj ne može naplatiti s vašeg računa, takva ovrha će se proglasiti nenaplativom te će se vaš račun odblokirati. Nekada je taj rok prema ovršnom zakonu bio 3 mjeseca, pa 6 mjeseci, a danas više nije definiran. Ipak, ako vam mjesecima ne sjeda novac na račun, takva ovrha bi se mogla smatrati nenaplativom jer nemate sredstava na kojima se ovrha može provesti, te bi to mogao biti jedan od načina kako odblokirati račun.

Vodite pritom računa da ako imate nekretninu, ovrha se može provesti i na vašoj nekretnini, pa možda nije dobro ići tim putem. Isto tako, možete odblokirati račun ako vam je zahtjev za ovrhom u zastari, Tj. ako je prošlo više od deset godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi. Stoga svakako vodite računa o zastarnom roku i na taj način zaštite svoj imovinski status.

Tagovi: