Kako oblikovati obrve

Ljepota i zdravlje

Kako oblikovati obrve

Kako oblikovati obrve

Mnogima je jako bitan vanjski izgled, posebice pripadnicama nježnijeg spola. Ipak, to je ono što svi vide kada izlazite van svoje kuće i tako će mnogi steći svoj prvi dojam o vama. Posebice se ovo odnosi ako ćete nekoga po prvi put upoznati, bilo to na prvome spoju, novom poslu ili kada započnete novi studij. Prvi dojmovi se jako računaju, stoga je bitno obratiti malo pažnje i na to, jer to stvara vaš cijeli imidž.

Kod žena se to odnosi ne samo na outfit koji nosite već i na šminku i frizuru koju imate. Na licu prvo što primijetimo su oči te tako i obrve, a obrve mogu igrati veliku ulogu jer one na neki način uokviruju vaše lice. Zato je bitno znati kako oblikovati obrve da odgovaraju vašemu obliku licu i da ga naglase kako treba. U tome ćemo vam mi pomoći i reći vam putem ovoga članka kako oblikovati obrve pravilno!

Kako oblikovati obrve prema vašemu licu

U većini slučajeva imamo prirodno oblikovane obrve koje nam pašu s oblikom lica i svim ostalim crtama lica. No, ponekad se zna dogoditi da vaše obrve ne odgovaraju vašim crtama lica, te ih se trebaju oblikovati i definirati kako bi išle u skladu s vašim licem. Najprije ćemo vam u ovome dijelu reći o tome kako oblikovati obrve, dok ćemo u sljedećem paragrafu ovoga članka vam reći malo o tome kako ih možete sa šminkom i ostalim tehnikama ih naglasiti, a da nije pretjerano i da bude prirodno. Kako oblikovati obrve možete kroz čupanjem nepotrebnih dlačica kako biste dobili lijepi oblik.

Čupanje obrva se može učiniti uz pomoć pincete ili voska što je dugotrajnije rješenje. No, ukoliko ste osjetljivi na bol, možete se poslužiti posebnom mini britvicom s kojom ćete lakše i bezbolnije oblikovati svoje obrve. Možete pogledati na internetu prikaze i vidjeti koji bi vam oblik obrva više pasao uz vaše crte lica.

Kako oblikovati obrve jednostavno

Sada kada smo definirali kako oblikovati obrve kroz čupanje i oblikovanje, u ovome dijelu ćemo vam reći kako ih stilizirati i definirati uz pomoć šminke. Najviše vremena tokom šminkanja izgubimo s obrvama, jer su one uz oči najbitnije stavke i ono prvo što vidimo na drugima, stoga nas ne čudi što puno vremena i truda ode na obrve.

Kod uređenje i šminkanje obrva, prvo ih morate pročešljati s malim kistićem kako bi se pobrinuli da je svaka dlaka na svome mjestu i kako biste vidjeli gdje trebate ispunjavati. Kada ste to riješili, onda možete prijeći na sljedeći korak a to je iscrtavanje i popunjavate. Ukoliko imate negdje praznih mjesta ili želite malo produžiti rep obrve ili nadodati na početku, to možete napraviti uz olovku za obrve kako biste imitirali dlake. Potom na kraju možete sa sjenilom ili gelom ispuniti ostatak, i na kraju sve zapečatiti s maskarom u boji ili prozirnim kako se dlake ne bi pomakle tokom cijeloga dana. Na taj način kao što vidite kako oblikovati obrve nije nimalo teško i svatko to može!

Tagovi: