Kako nazvati broj koji vas je blokirao

Kako nazvati broj koji vas je blokirao

Što je blokirani broj?

U situacijama kada je potrebno, moguće je uspostaviti kontakt s osobom koja Vam je blokirala broj. U nastavku ovog članka ćete pronaći detaljne korake vezano uz to kako možete nazvati osobu koja Vam je blokirala broj. Jedno od tih načina je putem funkcije blokiranja poziva na iPhoneu ili Android telefonu. Iako je ova funkcija korisna za suzbijanje neželjenih poziva i poruka, može se dogoditi da je netko blokiran iz različitih razloga. Na primjer, netko Vam duguje novac i treba Vam ga vratiti, ili pak s druge strane Vam je potrebna informacija koju samo ta određena osoba zna. Isto tako, možete nazvati osobu s drugog broja. Bitno je kada želite kontaktirati osobu koja Vas je blokirala, bitno je poštivati privatnost i granice druge osobe. Ukoliko osoba odluči blokirati komunikaciju, važno je pridržavati se njenog ili njegovog izbora. U sljedećem dijelu ovog članka ćemo Vam otkriti kako možete kontaktirati osobu na dva načina.

Kako možete nazvati broj koji vas je blokirao?

Jedno od prvih načina kako možete kontaktirati broj koji Vas je blokirao je nazvati tu osobu preko drugog broja, odnosno telefona. Postupak je veoma jednostavan. Sve što trebate napraviti je posuditi od člana obitelji ili prijatelja njihov telefon te nazvati tu osobu iznova. S obzirom da je novi broj koji se koristi za poziv neblokiran, postoji visoka vjerojatnost da će osoba na drugom kraju primiti Vaš poziv i odgovoriti Vam. Ova metoda pruža mogućnost prijenosa važne poruke ili rješavanja eventualnih nesporazuma koji mogu postojati između Vas i te osobe. Ova preporuka se ne odnosi na poticanje nepoželjnog ponašanja ili kršenje privatnosti. Korištenje ovog pristupa preporučuje se isključivo u situacijama gdje postoji stvarna potreba za kontaktom i gdje je cilj rješavanje konkretnog problema ili prenošenje hitnih informacija. Također, uvijek je poželjno pridržavati se etičkih normi i poštovati želje drugih u vezi s komunikacijom. Ako Vas je netko blokirao, onda trebate poštivati tu odluku.

Kako otkriti tko je blokirao vaš broj?

Ako ne želite koristiti metodu poziva s drugog telefonskog broja, postoji opcija da sakrijete ID pozivatelja na svom pametnom telefonu i pokušate nazvati osobu koja Vas je blokirala. Kada koristite ID pozivatelja koji je skriven, iPhone ili Android telefon osobe koju pokušavate nazvati neće moći otkriti vaš telefonski broj, omogućujući vam da ostvarite poziv neometano. Postupak za prikrivanje ID-a pozivatelja se razlikuje od jednog operativnog sustava do drugog. Za iPhone telefone, trebate otići u Postavke, te zatim kliknuti Telefon i potom otići u Prikaži moj ID pozivatelja. Prebacite opciju Moj ID pozivatelja na isključeno. Za Android telefone, otvorite aplikaciju Telefon, stisnite ikonu od tri točke, pa otiđite u Postavke na padajućem izborniku. Zatim trebate kliknuti Još postavki, te potom Prikaži moj ID pozivatelja. Zatim će Vam se pojaviti prozor na kojemu trebate kliknuti Sakrij broj, te Odustani kako biste završili ovaj postupak. Nakon što uspješno sakrijete ID pozivatelja, možete nazvati osobu koja Vas je blokirala, i trebali biste moći uspostaviti kontakt s tom osobom.


Tagovi: