Kako našminkati smeđe oči

Ljepota i zdravlje

Kako našminkati smeđe oči

Kako našminkati smeđe oči i kako se pripremiti za nanošenje šminke

Ako imate smeđe oči, jedan ste od sretnika – postoji toliko različitih načina da poboljšate bogatstvo i složenost boje očiju. Uz samo nekoliko ključnih proizvoda i tehnika kako našminkati smeđe oči stvorit ćete prekrasan izgled šminke za oči zbog kojeg će vam oči popnuti. Kako našminkati smeđe oči i kako se pripremiti za nanošenje šminke? Očistite oči. Upotrijebite vatu ili meko tkivo natopljeno sredstvom za uklanjanje šminke za oči kako biste se riješili bilo kakvih tragova jučerašnje šminke. Možda ćete se iznenaditi koliko se šminke može zalijepiti za vaše oči i trepavice, čak i nakon pranja lica, tuširanja i spavanja. Nježno čišćenje očiju hladnom vodom pomoći će ublažiti vrećice ili crvenilo oko oka prije nego što započnete s rutinom šminkanja. Pazite da je vaša koža čista i svijetla kako bi vaše velike smeđe oči istaknute! Koža oka je vrlo nježna, pa izbjegavajte upotrebu grubih sapuna. Kad sušite oči, lagano ih tapšajte čistim ručnikom, umjesto da ih trljate. Trljajući ih možete nadražiti nježnu kožu. Za intenzivan hladni oblog stavite malo žlicu u zamrzivač i pustite da se stvarno ohladi. Zatim ga pridržite vrećicama oko očiju za nalet hladne, uklanjanja zraka. Usmjerite oči. Za to možete upotrijebiti bilo koju vrstu šminke, a postoje i temeljni premazi namijenjeni posebno očima. Primeri stvaraju besprijekornu bazu za šminkanje očiju. Daje sjenilu i olovci nešto čega se treba pridržavati, a pritom umanjuje pore i smanjuje sjaj. Ne preskačite ovaj korak! Vrhovima prstiju nanesite samo točku na kapke, nježno je trljajući preko kapaka i do obrva. Primere s velikom cijenom možete pronaći u prodavaonicama ljepote i robnim kućama, ali u vašoj lokalnoj ljekarni postoje i povoljni početni premazi.

Kako našminkati smeđe oči i kako započeti

Da biste započeli proces kako našminkati smeđe oči, nanesite ispod korektora za oči. Odaberite korektor koji je nekoliko nijansi svjetliji od vašeg tona kože. Svjetlija nijansa pomoći će prikriti bilo koji krug ili sjene podočnjaka i učiniti da vaše oči izgledaju svjetlije i budnije. Nanesite korektor vrhovima prstiju, četkom za korektor ili čak vatom i temeljito izmiješajte. Umjesto da ga jednostavno nanesete na traku ispod oka, stvorite oblik trokuta. Ovo je jednostavan trik da vaše oči izgledaju budnije i povišenije. Nanesite osnovnu nijansu na cijeli poklopac. Bez obzira koju ste paletu boja odabrali za to kako našminkati smeđe oči, trebali biste koristiti najsvjetliju nijansu kao osnovu za svoj izgled. Pahuljastom četkom za sjenilo nanesite sjenu na cijeli kapak, od linije trepavica do iznad nabora kapka. Budući da radite sa svijetlom nijansom, možda ćete trebati nekoliko puta prijeći preko poklopca kako biste spakirali dovoljno boje. Određene sjene su pigmentiranije od drugih. Da biste svijetlu nijansu učinili što intenzivnijom, prije nanošenja sjene na cijeli kapak nanesite bijeli eyeliner.

Kako našminkati smeđe oči i koju paletu boja odabrati

Odaberite paletu boja koja poboljšava smeđe oči. Srećom, mnoge različite boje dobro rade sa smeđim očima, jer se ne sukobljavaju s puno. Možete eksperimentirati s nekoliko različitih paleta te pronaći novi način kako našminkati smeđe oči, pronalazeći onu koja najbolje odgovara vašoj smeđoj nijansi.
Za duboko smeđe oči isprobajte lijepu kraljevsku ili tamnoplavu boju. To će prekrasno kontrastirati s tamno smeđom, čineći vaše oči doista istaknutima.
Ako u svojim smeđim očima imate naznake lješnjaka, isprobajte različite varijante ljubičaste. Odaberite metalno zlato kako biste doista istaknuli oči. Zlatne sjene istaknut će zlatne mrlje u vašim očima, čineći ih blistavim. Ne bojte se eksperimentirati s drugim svijetlim, podebljanim bojama. Samo će pojačati prirodno bogatstvo smeđih očiju. Da biste stvorili izgled sjenila s velikom dubinom, odaberite paletu s najmanje tri boje i da biste uspješno otkrili kako našminkati smeđe oči. Nađite tamniju nijansu u nabor. Nanesite puder na četku i jednostavno slijedite svoj prirodni nabor. Nastavite četkati naprijed-natrag u naboru uz obrva, od vanjskog kuta oka do gotovo unutarnjeg kuta. Dodavanjem tamnije boje naboru stvorit ćete dubinu i dimenziju koja će istaknuti prirodne nijanse vaših očiju. Na vanjsku stranu nanesite najtamniju nijansu. Ako radite s dvije boje, jednostavno možete nanijeti boju nabora na vanjski kut. Dodavanjem tamne boje vanjskom kutu otvorit ćete oči i učiniti da izgledaju veće, pogotovo ako su blisko postavljene. Nanesite sjenku u obliku trokuta, protežući se od vaše gornje linije trepavica i stapajući se prema gore.

Tagovi: