Kako napuniti vodu u bojler

Kako napuniti vodu u bojler

Kako napuniti vodu u bojler i uvijek biti spreman?

Hladna razdoblja uvijek za sobom povlače pitanje o bojlerima u našim vikendicama i kućama u prirodi. Većina onih koji posjeduju takve nekretnine znaju da vodu trebaju ispustiti prije najnižih temperatura kako bi izbjegli onaj grozan problem napuknuća cijevi tokom zime. Ipak, nakon toga postavlja se pitanje kako napuniti vodu u bojler ponovo i oživiti vodoinstalacije u svojoj nekretnini? Punjenje bojlera vodom je vrlo jednostavan zahvat, no podrazumijeva par sigurnosnih akcija koje se moraju obaviti prije nego krenemo ulijevati vodu u bojler. Prva od njih je da isključite bojler kod njime operirate.

Nikako ne smijete imati uključen bojler dok u njemu nema vode jer time vrlo lako dolazi do kvara i pregrijavanja. Kako napuniti vodu u bojler, pitate se? Definirajte cijev za dovod friške vode u bojler prije nego se odlučite. Ne možemo Vam govoriti točno koji dio bojlera je u pitanju, koja cijev i koji ventil provjeriti jer to ovisi o proizvođaču.

Kako napuniti vodu u bojler? Korištenje priručnika je obavezno.

Premda je punjenje bojlera jednostavno, radi sigurnosnih razloga vrlo je bitno da se upoznate s alatima u Vašem bojleru kako biste znali definirati njegove dijelove. U protivnom ne riskirate samo vlastitu sigurnost, već i vlastite financije jer su kvarovi na bojleru izuzetno skupi, a vrlo često rezultiraju kupovinom novoga. Pa ukoliko ne želite kupovati novi bojler svake sezone, svakako se koristite priručnikom kojeg ste dobili s bojlerom.

Potrebno je definirati sigurnosne ventile, cijev s hladnom vodom i s onom vrućom. Kada ste spremni, otvorite ventil za hladnu vodu - iz slavine će vrlo vjerojatno teći voda s malim kratkim prekidima - ono što radite je ispuštanje zraka iz Vašeg bojlera što je također neophodna radnja pri punjenju bojlera. Kako napuniti vodu u bojler odnosno kako napuniti bojler vodom je pitanje u kojem će Vam pomoći i Vaš priručnik. Ukoliko prvi puta punite bojler, pregledajte sigurnosne ventile koji trebaju biti uključeni. Kako napuniti vodu u bojler? Kada prepoznate dijelove vlastitog bojlera, dalje je radnja vrlo jednostavna.

Kako napuniti vodu u bojler? Dodatni savjeti.

Kada se bavite svojim bojlerom, imajte na umu da su dva najosjetljivija dijela bojlera grijač i spremnik. Upravo zato, nakon što se napunili bojler potrebno je izbjeći stavljanje na maksimalnu jačinu. Većina današnjih bojlera ima "eco" način rada gdje bojler radi uz ekonomičnu potrošnju električne energije. Kada ste napunili bojler, uključite ga na takav način rada, a ako nemate "eco" pronađite sličan način koji upućuje na najlaganiji model.

Ukoliko nije "eco", potražite "min", "low" i slične pojmove. Kako napuniti vodu u bojler nije samo pitanje ulijevanja vode, već je puno bitnija sigurnost korisnika. Isključite rad bojlera kada ga praznite te ga upalite tek nakon gotove radnje. Kako napuniti vodu u bojler? 1. Koristite se sigurnosnim savjetima. 2. Definirajte dijelove bojlera 3. Slijedite uputstva u svom priručniku. 4. Pri prvom paljenju bojlera, ne palite ga na najjače kako ne biste oštetili termostat. 5. Izbacite sav zrak iz bojlera. Za dodatne savjete kontaktirajte nas!


Tagovi: