Kako napraviti youtube korisnički račun

Kako napraviti youtube korisnički račun

Kako napraviti YouTube korisnički račun besplatno?

YouTube je internetska platforma za dijeljenje videozapisa koja omogućuje korisnicima pretraživanje, gledanje i dijeljenje videozapisa svih mogućih tema. YouTube pruža platformu za korisnike koji žele objaviti svoje videozapise i dijeliti ih s drugima. Kako napraviti YouTube korisnički račun je veoma lako i svatko ga može napraviti. Korisnici mogu gledati videozapise na YouTubeu bez potrebe za registracijom, ali registracija omogućuje dodatne značajke kao što su pretplate na kanale, komentiranje, ocjenjivanje i spremanje videozapisa u popise za reprodukciju. YouTube nudi raznovrsne sadržaje, uključujući glazbene spotove, filmske isječke, TV emisije, vlogove, tutorijale, videoigre, dokumentarce i još mnogo toga. Također je popularno mjesto za pronalaženje edukativnih sadržaja, kao što su online tečajevi, lekcije, tutorijali i demonstracije. Osim toga, YouTube je i platforma za promociju i monetizaciju sadržaja. Kroz program partnerstva s YouTubeom možete zaraditi novac od oglasa prikazanih na Vašim videozapisima. Također, mnogi brendovi koriste YouTube za oglašavanje i promociju svojih proizvoda ili usluga. U nastavku ćemo reći ukratko kako napraviti YouTube korisnički račun.

Kako napraviti YouTube korisnički račun u par koraka?

Evo koraka kako napraviti YouTube korisnički račun u svega nekoliko minuta. Prvo trebate otići do YouTube web stranice te se tamo prijaviti sa svojim Gmail računom. Nakon prijave, kliknite na svoju sliku profila u gornjem desnom kutu zaslona. Iz padajućeg izbornika odaberite opciju Postavke, a zatim kliknite na Stvori kanal. Potom slijedite daljnje upute kako biste unijeli ime kanala i postavili sliku profila. Kao što vidite, kako napraviti YouTube korisnički račun nije nimalo teško, te ga svatko može napraviti posve besplatno. Nakon što ste stvorili kanal, možete prilagoditi različite postavke, a to uključuje dodavanje slike za naslovnu fotografiju, uređivanje opisa kanala i postavljanje linkova na druge društvene mreže ili web stranice. Prođite kroz postavke privatnosti i sigurnosti kako biste odredili tko može vidjeti vaše videozapise, komentirati ili slati poruke na kanal. Možete odabrati da Vaš kanal bude javan, privatni ili skriven. Kako biste privukli publiku na svoj kanal, promovirajte ga na drugim društvenim mrežama, web stranicama ili putem svoje osobne mreže.

Kako napraviti YouTube korisnički račun za par minuta?

Kako napraviti YouTube korisnički račun je veoma jednostavno, te ga u samo par poteza možete kreirati. Kada ste napravili kanal, možete početi s dijeljenjem svojih video uradaka. Otiđite na YouTube web stranicu te kliknite na gumb Odaberi datoteke za prijenos i pretražite svoje računalo kako biste pronašli videozapis koji želite prenijeti na YouTube. Odaberite željeni videozapis i kliknite na Otvori ili dvaput kliknite na videozapis. Nakon što ste odabrali videozapis, možete postaviti različite opcije i informacije o videozapisu, a to uključuje naslov opis, oznake, postavke privatnosti videozapisa, sličice i postavke za komentare. Kada ste završili sa postavljanjem postavki videozapisa, kliknite na gumb Dalje. Videozapis će započeti s prijenosom na YouTube. Tijekom postupka prijenosa, možete odabrati privatnost videozapisa i dodatne postavke kao što su monetizacija, prikazivanje videozapisa na drugim web stranicama i slično. Ovisno o veličini videozapisa i brzini internetske veze, postupak prijenosa može potrajati neko vrijeme. Pričekajte dok se videozapis potpuno ne prenese na YouTube. Kao što ste mogli vidjeti, kako napraviti YouTube korisnički račun i prenijeti videozapisa na ovu platformu je veoma jednostavno.


Tagovi: