Kako napraviti vlastitu gmail temu

Tech

Kako napraviti vlastitu gmail temu

Da li se može promijeniti gmail tema?

Promjene su svakako poticajne, neovisno o tome gdje ćemo ih primijeniti. Mnogi od nas svakodnevno odlaze na mail, bilo poslovno ili radi drugih stvari poput provjere paketa, računa i slično. Upravo radi ovakvih radnji mnogi ne obraćaju pažnju na samu pozadinu ili izgled svog mail-a, zapravo kod većine ovaj izgled je bazičan. Ako ste korisnik gmail-a, zasigurno ste se barem jednom pitali da li se gmail tema može promijeniti? Odgovor je da. Osim teme, možemo promijeniti i cjelokupni izgled svog mail-a.

Sigurno se pitate zašto bi to radili? Zašto ne? Uređenjem našeg mail-a možemo stvoriti ljepše iskustvo. Možda promjenom teme i rasporeda nećemo više s ogorčenjem otvarati poštu koja se nalazi u njemu. Promjena gmail tema dostupna je svima onima koji imaju mail adresu. Da li je ograničen broj promjene? Ne. Svoju temu možete mijenjati i 10 puta dnevno, sasvim besplatno. Možete birati između ponuđenih slika, ili isto tako možete učitati vlastite fotografije koje možete postaviti za temu.

Kako se mijenja gmail tema?

Kako bi promijenili svoju gmail temu, potrebno je ući u mail. Kada ste ušli u vlastiti gmail, tada ćete u gornjem desnom kutu vidjeti postavke. Kliknite na postavke lijevim klikom miša. Klikom vam se otvaraju “Pregledi svih postavki”. Vidjet ćete “Tema” i ovdje su vam prikazane mogućnosti odabira. Želite li vidjeti više gmail tema, kliknut ćete na “Prikaži više”. Klikom na navedeno otvara se “Odabir teme” gdje su vam prikazane sve teme koje ste koristili, i nudi vam se opcija odabira novih tema.

Kako postaviti gmail temu? Ako vam se ne sviđa prikazani izbor, kliknite na “Više slika”. Željenu temu ćete odabrati tako da ćete kliknuti na nju i potvrditi “Odaberi”. Vaša gmail tema se automatski mijenja. Možete birati između istaknutih fotografije koje nudi gmail, ili možete napraviti vlastiti prijenos fotografija i odabrati temu iz “Moje fotografije”. Neovisno o tome koju temu odabrali, ona se uvijek može promijeniti i prilagođavati.

Kako se postavlja vlastita gmail tema?

Želite postaviti vlastitu temu? Tada je proces malo drugačiji od jednostavnog odabira. Ako na vašem računalu imate fotografiju koju želite koristiti kao pozadinu, tada ćete ju prenijeti u besplatnu pohranu Google photos kako bi ju mogli iskoristiti kao temu. Kako napraviti prijenos fotografije? Otvorit ćete photos. google. com i u gornjem desnom kutu vidjeti opciju “Prenesi”. Ovdje ćete odabrati opciju “Računalo” i zatim ćete odabrati željenu fotografiju. Kada se fotografija uspješno prenese ona može biti tema.

Nova osobna gmail tema pojaviti će se u odabiru slika za temu. Kako bi odabrali prenesenu fotografiju opet ćete morati ući u postavke, teme, zatim kliknuti na “Moje fotografije” i pronaći prenesenu sliku. Odabranu sliku potrebno je potvrditi i ona će automatski postati vaša gmail tema. Na ovaj način možete prenijeti bilo koju fotografiju koju želite koristiti kao temu. Prenesenu fotografiju također možete prilagođavati. Osim pozadine možete mijenjati i sami izgled maila i to odabirom vrste pristigle pošte i oknom za čitanje.

Tagovi: