Kako napraviti slime bez ljepila

Kako napraviti slime bez ljepila

Kako dobiti slime bez ljepila?

Ako ste jedni od onih koji vole rukotvorine te kreativne projekte, tada ste zasigurno čuli i za slime. Što je zapravo slime ili ljigavac? Riječ je o popularnoj smjesi koja je apsolutni hit među djecom i mladima. Često se kupuje, no može se i samostalno izraditi. I dok se često radi s ljepilom, postoji i slime bez ljepila. Ljepilo služi kao vezivo, no umjesto njega može se koristiti i kukuruzni škrob ili tekućina za pranje rublja. Kako napraviti slime bez ljepila?

Za slime je potrebno: Jedna čajna žličica gustina, tri do četiri tekućine za čišćenje prozora, šljokice ili boja po vlastitom izboru. Kako izgleda postupak radnje? U odabranu posudu (najbolje plastičnu) stavit ćete gustin. Dodat ćete tekućinu za pranje prozora i miješati dok se sama smjesa ne sjedini. Ako primijetite kako smjesa poprima previše ljepljivosti, tada je potrebno dodati još gustina. Za kraj dodajte odabranu boju i šljokice i sve zajedno primiješajte.

Kako se može ukrasiti slime bez ljepila?

Tijekom postupka izrade slime bez ljepila, u smjesu možete dodavati boju ili šljokice. Što se najčešće stavlja u slime bez ljepila? Šljokice - Dodavanje šljokica u smjesu rezultirat će prekrasnom smjesom koja će imati poseban efekt. Boje - Ako ne želite proziran slime, tada u njega možete dodati par kapi boje koja se koristi za hranu, ili par kapi akrilne boje. Možete kombinirati više boja kako bi dobili šareniji efekt. Ukrasne kuglice - U smjesu također možete dodati malene ukrasne kuglice koje se često znaju pronaći kao dekoracija na torti.

Parfem i li esencijalno ulje - Slime neće imati poseban miris, no ukoliko dodate parfem ili esencijalno ulje, on može poprimiti lijepi miris. Sve željene dodatke potrebno je umiješati direktno u slime smjesu kako se ona radi. Potrebna je opreznost kako se ne bi dodalo previše dodataka, jer u tom slučaju slime će promijeniti svoju konzistenciju. Naravno, možete napraviti i više njih i u svaki staviti drugačiji ukras. Jednom kada napravite slime, u njega ne možete dodatno stavljati ukrase.

Kako se čuva slime bez ljepila?

Kada napravite svoji slime bez ljepila, bitno je da ga pravilno pohranjujete i održavate kako bi on uvijek ostao u dobrom stanju. Kako se čuva slime bez ljepila? Nakon što ste završili s igranjem, potrebno ga je pohraniti u hermetički zatvorenu posudu ili u vrećicu. Mora se držati na sobnoj temperaturi i potrebno je izbjegavati direktnu sunčevu svjetlost ili povećane temperature. Kada ga uzimate u ruke, vodite računa o tome da vam ruke nisu prljave ni masne. Kako se održava?

Prije svakog korištenja poželjno je da provjerite konzistenciju svog slimea. Ako vam se čini previše suh, tada je samo potrebno dodati malo vode ili baby ulja kako bi se on dodatno omekšao. U slučaju da se na njega veže prašina ili nečistoća, potrebno ga je prebrisati s pamučnom krpicom ili sa vlažnom maramicom. Prilikom čišćenja morate biti oprezni kako ne bi oštetili njegovu strukturu. Izbjegavajte ostavljanje ove igračke na tepihu, tkaninama, kao i drugim površinama koje mogu uzrokovati nečistoće ili mrlje. Slime igračka može trajati i do par mjeseci.


Tagovi: