Kako napraviti sjajilo za usne

Kako napraviti sjajilo za usne

Kako napraviti sjajilo za usne sa prirodnim uljima

Ako vam se svidi ovaj recept kako napraviti sjajilo za usne, možete ga napraviti u manjim ili u većim količinama ovisno o tome što mislite koliko ćete ga često koristiti. Za sjajilo za usne sa prirodnim uljima potrebno vam je ulje od kokosovog maslaca ili shea maslac, kozmetički pčelinji vosak, sjemenke grožđa, pilule sa vitaminom E, maslinovo ulje, eterična ulja po želji, kokosovo ulje, i pigment u prahu po želji.

U dućanima sa kozmetičkom opremom i pomagalima možete kupiti prazne tubice u kojima možete čuvati svoje gotovo sjajilo za usne. Potrudite se da taj prah, koji je pigmentiran u boji koju želite bude prirodan. Esencijalna ulja ne morate stavljati ako ne želite da vaše sjajilo ima ikakav miris.

Da biste započeli sa postupkom kako napraviti sjajilo za usne, pomiješajte maslinovo ulje ili ulje grožđanih sjemenki, shea maslac, ili kakaov maslac, kokosovo ulje, pčelinji vosak, zatim tu posudu stavite u lonac koji je do pola napunjen vodom te ćete tako kuhati na pari. Stavite taj lonac na blagu vatru i pustite da se sva ulja otope i pomiješajte ih. Uzmite kapsule sa vitaminom E i prerežite ih te sadržaj kapsula iscijedite u smjesu, nakon toga dodajte esencijalna ulja i pigmentirani prah po želji. Dobro promiješajte i smjesu stavite u tubice, vaše je prirodno sjajilo gotovo.

Kako napraviti sjajilo za usne od četiri sastojka

Otkrijte kako napraviti sjajilo za usne od samo četiri sastojka. Uzmite tekući lecitin koji je biljni proizvod kojim će se izbjeći korištenje bilo kakvih sintetičkih emulgatora, te je ovaj sastojak prikladan za sve tipove kože i sjajan je za održavanje vlažnosti. No, problem sa ovim sastojkom jest što može imati blago neugodan miris pa to možete izbjeći stavljanjem par kapi eteričnog ulja u smjesu za sjajilo.

Drugi sastojak je ricinusovo ulje koje će usnama dati sjaj i nahraniti ih, a treći je vosak kandelila koji će pomoći pri stvaranju teksture sjajila za usne. Zadnji sastojak koji stoji u uputama kako napraviti sjajilo za usne jest tinjac ili liskun koji se dodaje kao pigment sjajilu za usne.

Ovisno o tomu kakvu boju sjajila želite, dodajte pigment. Možete staviti crveni, puderasti, ružičasti ili možda šljokasti pigment. Za jaku crvenu boju sjajila možete staviti crveni željezov oksid. Eterična ulja i pigmente stavite zadnje u smjesu koja je otopljena sa svim drugim navedenim sastojcima.

Kako napraviti sjajilo za usne i zašto ga je bolje napraviti nego kupiti

Sjajila za usne nisu jeftina, no prepuna su sastojaka koji su umjetni i nisu prirodni niti ih je dobro konstantno nanositi. Nakon što naučite kako napraviti sjajilo za usne, nećete više nikada u drogeriji htjeti kupiti sjajilo za usne. U potpunosti prirodno sjajilo za usne je moguće kupiti, no još je skuplje od onoga koje nema prirodne sve sastojke.

Zasigurno vas to da sami napravite svoje sjajilo sada još više privlači. Uz provjerene i odabrane prirodne sastojke možete napraviti idealno sjajilo za usne za sebe, također, prema istom receptu možete napraviti različita sjajila za usne pritom mijenjajući pigment. Na taj biste način mogli imati različite nijanse sjajila za usne, a da su sva prirodna i da su svi sastojci hranjivi i njegujući za vaše usne.

Također, možete mijenjati i eterična ulja koja su u sjajilu pa tako dobiti i različite mirise, ovisno o vašem raspoloženju. Naučite kako napraviti sjajilo za usne i izbjegnite bespotrebne sintetičke sastojke i umjetne dodatke.


Tagovi: