Kako napraviti punđu

Kako napraviti punđu

Punđa za svaku priliku

Klasične frizure nikada ne gube svoju popularnost, upravo zato što su bezvremenske. S druge strane, dok neki trendovi mogu učiniti da izgledate starije, punđe su među brzim, jednostavnim i praktičnim frizurama. No za mnoge žene odabir frizure često zna biti pravi izazov. Iz tog razloga, iako postoje mnoge varijante, punđa je savršena frizura za nošenje ne samo u nekim posebnim prilikama, poput rođendana, vjenčanja, već i za svaki dan. Vjerojatno ste već vidjeli načine kako napraviti punđu. Iako nije komplicirana za izradu, potrebno je pridržavati se određenih savjeta kako biste je stilizirali na najbolji mogući način. Budući da postoji svakodnevna i elegantna varijanta punđe, uvijek možete odabrati onu koja vam najbolje pristaje. Bez obzira na tip kose, jednostavnu punđu možete napraviti u samo nekoliko minuta. Dakle, osim što je praktična, punđa uvijek dodaje svestrani stil vašem izgledu. Od jednostavnih do ležernih, različite vrste punđi pomoći će vam kada se trebate brzo spremiti ili kada želite elegantniji izgled.

Visoka ili niska punđa

Iako je ovo uglavnom jednostavna frizura za svakodnevni život, može poprimiti sofisticiraniji izgled za formalne događaje. Visoka punđa idealna je frizura za svaku priliku, bilo da se radi o nekom važnom događaju ili onom ležernijem. Za ovu frizuru ključno je kosu dobro očešljati češljem i pokupiti je na sredini zatiljka. Budući da ne morate raditi razdjeljak, skupite kosu u rep i ne propustite niti jedan pramen. Zatim ga spiralno uvrnite u istom smjeru i napravite punđu. Učvrstite podlogu gumicom za kosu nekoliko puta kako bi ostala na mjestu. Iako je tradicionalno sinonim za glamur, niska punđa ima određenu eleganciju i za nju postoje različiti stilovi. Idealan je za one s kraćom kosom, no to ne znači da nije za sve koji žele sofisticiraniji izgled. Kako biste napravili nisku punđu, najprije češljem podijelite pramenove po sredini ili sa strane. U tom slučaju koristite sprej za učvršćivanje kose. Napravite niski konjski rep i zatim ga pričvrstite gumicom. Opuštene pramenove omotajte oko repa i oblikujte punđu.

Punđa za mlade

Poseban događaj poput vjenčanja zahtijeva savršenstvo u svakom detalju. To podrazumijeva sofisticiraniji izgled i odabir prave frizure. Mladenka mora obratiti pažnju ne samo na frizuru, već i na oblik lica i strukturu kose. Za ovu se prigodu mnoge mladenke odlučuju za klasičnu podignutu ili pletenu punđu koja je neformalna s valovitim pramenovima kose koji daju potrebnu eleganciju. Postoji mnogo različitih stilova punđi koje su inovativne i moderne. Bez obzira na vaš stil, ovo je siguran izbor koji ide uz sve. Još jedna ideja za modernije mladenke je punđa u obliku riblje kosti. Uvelike se razlikuje od tradicionalnog stila koji poznajemo i već je dugo u samom vrhu trendova za posebne prigode. Niska punđa s velom vrlo je elegantna. Što se tiče tradicionalnih vjenčanja, izgleda urednije, a veo se može staviti ispod. Za mladenke koje se ne žele odreći vela, to je odlična opcija. Učvrstite dodatno lakom za kosu na kraju.


Tagovi: