Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji

Tech

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji koristeći aplikaciju

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji koristeći aplikaciju

Polaroid efekt na fotografiji je popularan način uređivanja fotografija koji daje vintage izgled. Ako želite postići taj efekt na svojim fotografijama, postoji nekoliko načina kako to možete učiniti. Jedan od najjednostavnijih načina je korištenje aplikacije za uređivanje fotografija.

Postoji mnogo aplikacija koje vam omogućuju da dodate polaroid efekt na svoje fotografije, ali neke od najpopularnijih su VSCO, Huji Cam i Polarr. Sve ove aplikacije imaju različite značajke i mogućnosti, ali sve vam omogućuju da jednostavno dodate polaroid efekt na svoje fotografije.

Kako biste napravili polaroid efekt na fotografiji koristeći aplikaciju, prvo morate preuzeti aplikaciju koju želite koristiti.

Nakon što preuzmete aplikaciju, otvorite je i odaberite fotografiju koju želite urediti. Zatim odaberite opciju za uređivanje fotografije i potražite opciju za dodavanje polaroid efekta.

Ovisno o aplikaciji koju koristite, možda ćete morati prilagoditi postavke kako biste dobili željeni efekt. Na primjer, možda ćete morati prilagoditi kontrast, zasićenost ili svjetlinu kako biste dobili željeni izgled. Također, neke aplikacije vam omogućuju da dodate tekst ili okvir na svoju fotografiju kako biste dobili još autentičniji polaroid izgled.

Kada ste zadovoljni s izgledom svoje fotografije, spremite je i podijelite s prijateljima ili objavite na društvenim mrežama. Korištenje aplikacije za uređivanje fotografija je jednostavan način kako napraviti polaroid efekt na fotografiji, a rezultati su često vrlo autentični i privlačni.

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji pomoću Photoshopa

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji pomoću Photoshopa

Ako želite napraviti polaroid efekt na svojoj fotografiji, ali želite više kontrole nad postupkom uređivanja, možete koristiti Photoshop. Photoshop je profesionalni alat za uređivanje fotografija koji vam omogućuje da napravite polaroid efekt na fotografiji na različite načine.

Prvi korak u stvaranju polaroid efekta u Photoshopu je otvaranje fotografije koju želite urediti.

Zatim, stvorite novi sloj na kojem ćete raditi. Odaberite alat za pravokutnik i nacrtajte pravokutnik na novom sloju. Ovaj pravokutnik će predstavljati okvir polaroid fotografije.

Nakon što ste nacrtali okvir, možete ga prilagoditi kako biste dobili željeni izgled.

Možete promijeniti boju okvira, dodati sjene ili teksturu kako biste dobili autentičniji polaroid izgled.

Sljedeći korak je dodavanje slike u okvir. Odaberite alat za odabir i odaberite dio slike koji želite dodati u okvir.

Zatim kopirajte odabrani dio i zalijepite ga u okvir. Možete prilagoditi veličinu i poziciju slike kako biste dobili željeni izgled.

Kada ste zadovoljni s izgledom polaroid fotografije, možete dodati tekst ili druge elemente kako biste dobili još autentičniji izgled. Možete dodati datum ili natpis na dnu fotografije kako biste dobili izgled prave polaroid fotografije.

Kada ste završili s uređivanjem, spremite svoju fotografiju i podijelite je s prijateljima ili objavite na društvenim mrežama. Korištenje Photoshopa za stvaranje polaroid efekta na fotografiji može biti malo složenije od korištenja aplikacije, ali vam daje više kontrole nad postupkom uređivanja i rezultati su često vrlo autentični i privlačni.

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji ručno uz pomoć materijala i alata

Kako napraviti polaroid efekt na fotografiji ručno uz pomoć materijala i alata

Ako želite napraviti polaroid efekt na svojoj fotografiji na ručni način, možete to učiniti uz pomoć materijala i alata. Ovaj način može biti malo složeniji, ali daje vam potpunu kontrolu nad izgledom vaše polaroid fotografije.

Prvi korak u stvaranju polaroid efekta na fotografiji ručno je odabir fotografije koju želite urediti. Zatim, nabavite bijeli karton i izrežite ga u oblik polaroid fotografije. Ovaj karton će predstavljati okvir vaše polaroid fotografije.

Nakon što ste izrezali karton, možete ga prilagoditi kako biste dobili željeni izgled. Možete dodati sjene ili teksturu kako biste dobili autentičniji polaroid izgled.

Također, možete dodati bijeli rub oko kartona kako biste dobili izgled prave polaroid fotografije.

Sljedeći korak je dodavanje slike u okvir. Odaberite fotografiju koju želite dodati u okvir i izrežite je u oblik polaroid fotografije. Zatim zalijepite fotografiju na karton i prilagodite veličinu i poziciju kako biste dobili željeni izgled.

Kada ste zadovoljni s izgledom polaroid fotografije, možete dodati tekst ili druge elemente kako biste dobili još autentičniji izgled. Možete dodati datum ili natpis na dnu fotografije kako biste dobili izgled prave polaroid fotografije.

Kada ste završili s uređivanjem, možete skenirati svoju polaroid fotografiju kako biste je digitalizirali i podijelili s prijateljima ili objavili na društvenim mrežama. Korištenje materijala i alata za stvaranje polaroid efekta na fotografiji može biti malo složenije od korištenja aplikacije ili Photoshopa, ali daje vam potpunu kontrolu nad izgledom vaše polaroid fotografije i rezultati su često vrlo autentični i privlačni.
Tagovi: