Kako napraviti piling za tijelo – Izrada pilinga

Kako napraviti piling za tijelo - Izrada pilinga

Što je piling za tijelo?

Piling za tijelo je kozmetički proizvod ili tretman koji se koristi kako bi se uklonile mrtve stanice kože s površine tijela. čineći kožu glatkom i sjajnom. Glavni sastojci pilinga za tijelo uključuju abrazivne čestice poput soli, šećera, drobljenih orašastih ljusaka ili abrazivnih sredstava poput gline ili pijeska, koji se miješaju s uljima, gelovima ili kremama. Ovi sastojci djeluju tako da nježno trljaju kožu, uklanjajući mrtve stanice kože i potičući cirkulaciju. Piling pomaže u uklanjanju suhih, ljuskastih dijelova kože, čineći je glatkom i mekom. Redovitim korištenjem pilinga potiče se regeneracija kože, što može doprinijeti svježijem izgledu. Korištenjem pilinga možete potaknuti cirkulaciju krvi, što može poboljšati tonus kože i pomoći u eliminaciji toksina. S uklanjanjem mrtvih stanica kože, omogućujete bolju apsorpciju hidratantnih ili terapijskih proizvoda za njegu kože. Piling za tijelo se koristi tijekom tuširanja ili kupanja, a trebate ga nježno utrljati po vlažnoj koži kružnim pokretima, a nakon toga se ispire toplom vodom.

Što je potrebno za piling za tijelo?

Za domaći piling za tijelo, potrebno vam je nekoliko osnovnih sastojaka te pribor. Od sastojaka za piling za tijelo, prvo će Vam trebati abrazivni sastojak, poput morske soli, bijelog ili smeđeg šećera, zdrobljene ljuske orašastih plodova poput badema, lješnjaka ili oraha, zobene pahuljice ili mljevena kava. Potom će Vam trebati ulje koje je važan sastojak za hidrataciju i omekšavanje kože, a možete koristiti kokosovo ulje, maslinovo ulje, bademovo ulje, ulje jojobe ili ulje avokada Možete dodati dodatne sastojke za poboljšanje mirisa, teksture ili svojstava pilinga, kao što su esencijalna ulja, med, kakao prah ili ulje vitamina E. Od pribora će Vam trebati posuda koja je dovoljno velika za miješanje svih sastojaka. Zatim žlica za miješanje i doziranje sastojaka. Potom posuda za pohranjivanje gotov pilinga za tijelo kako bi se očuvala njegovala kvaliteta i svježina. Ako imate, možete koristiti posudu od prethodnog pilinga koji ste kupili u trgovini. Bitno je da se posuda može hermetički dobro zatvoriti.

Kako napraviti domaći piling za tijelo?

Za jednostavni piling za tijelo, od sastojaka će Vam trebati 1 šalica smeđeg šećera, pola šalice kokosovog ulja te 10 kapi esencijalnog ulja po vašem izboru. poput lavande, naranče, limuna ili eukaliptusa. U posudi za miješanje pomiješajte smeđi šećer i kokosovo ulje. Ako je kokosovo ulje tvrdo, možete ga malo zagrijati kako biste ga omekšali, ali pazite da ne postane potpuno tekuće. Dodajte esencijalno ulje po želji kako biste dodali mirisnu notu pilingu. Ovo je opcionalno, ali esencijalna ulja mogu dodati dodatnu aromu i imati blagotvoran učinak na kožu. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Pazite da šećer i ulje budu ravnomjerno raspoređeni. Kada ste zadovoljni konzistencijom i mirisom, prebacite smjesu u čistu, hermetički zatvorenu posudu za pohranu. Sada je Vaš piling za tijelo spreman za upotrebu. Koristite ga na vlažnoj koži i utrljajte ga kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve stanice kože, a potom ga isperite toplom vodom.


Tagovi: