Kako napraviti ljubavni ugriz

Znanost

Kako napraviti ljubavni ugriz

Kako napraviti ljubavni ugriz

Vjerojatno ste već mnogo puta čuli za ljubavni ugriz ili “hickey”. Crvenilo i modrice koje se tada pojavljuju na koži posljedica su strasti među parovima. Ljubavni ugriz nastaje sisanjem kože usnama odabranog područja, najčešće vrata i bedara, 20 do 30 sekundi dok se ne pojavi trag. Tom prilikom treba biti oprezan sa zubima kako ne bi oštetili kožu ili izazvali veće komplikacije. Budući da se ispod površine kože nalaze kapilare, one uslijed sisanja kože ili ljubavnog ugriza pucaju i nastaje modrica. Hickey može biti vidljiv na koži i do nekoliko tjedana, dok potpuno ne nestane. Čest je kod partnera koji u strast i intimnost uključuju griženje i štipanje. Ova vrsta značajke povezana je sa snažnim seksualnim osjećajima ili izrazima ljubavi. U nekim slučajevima to može biti način “označavanja teritorija”, odnosno izraz izrazito posesivnog i ljubomornog ponašanja. Vrat je vrlo osjetljivo područje i lako se na njemu ostave tragovi. Stoga s ljubavnim ugrizima kao znakom strastvenih trenutaka treba biti vrlo oprezan.

Je li ljubavni ugriz izvor uzbuđenja?

Ljubavni ugriz čest je kod parova koji imaju visok seksualni intenzitet. Često se kaže da je izvor uzbuđenja, budući da izaziva duboko i intenzivno iskustvo. Na taj način mogu se prenijeti duboke emocije i jedinstveni osjećaji. Nekoliko uobičajenih razloga zašto bi muškarac mogao ugristi ženu za vrat je izraz snažne želje. Drugi razlog može biti pokazivanje privrženosti i ljubavi. Ova gesta može ukazivati ​​na to da partner osjeća jaku emocionalnu povezanost i želi pokazati ljubav na dubok način. U trenucima romantične igre, nježan ugriz za vrat razigran je način izražavanja emocija. Jedan od razloga za odnos između grickanja i pokazivanja ljubavi je to što mnogi ljudi osjećaju uzbuđenje. Iako se to tijekom intimnosti i spolnog odnosa smatra normalnim, činjenica je da neki uživaju u grizu, a drugi ne. “Hickey” na vratu prilično je neugodan, a njegovo uklanjanje može biti težak zadatak, pogotovo ako je koža jako oštećena jer tada poprimi ljubičastu boju. Ovisno o veličini, ljubavni ugriz može se ukloniti određenim tehnikama.

Kako ukloniti ljubavni ugriz s vrata

Ako imate ljubavni ugriz na vratu ili bilo kojem drugom dijelu tijela, postoje načini kako ga ukloniti ili učiniti manje vidljivim. Poznato je da je aloe vera prirodni ovlaživač koji može puno pomoći u procesu zacjeljivanja ljubavnog ugriza. Da biste to učinili, nanesite debeli sloj soka ove biljke na područje dva puta dnevno i ostavite da djeluje 10 minuta. Ponavljajte ovaj postupak dok modrica ne nestane. Još jedna vrlo učinkovita metoda koja se često koristi je led, koji doprinosi sužavanju krvnih žila. Uzmite kockice leda, stavite ih u krpu i prislonite na mjesto ugriza. Možete isprobati i metodu s korom banane čiju unutrašnjost stavite na mjesto ljubavnog ugriza. Ostavite da djeluje oko 30 minuta. To može pomoći u smanjenju crvenila. Kao i svaka druga vrsta modrice, ovo zahvaćeno područje će dobro zacijeliti, stoga izbjegavajte izlaganje suncu jer je potrebno više vremena da crvenilo nestane. Etilni alkohol pomaže u uklanjanju ugriza na vratu. Ali, da bi djelovao, treba ga naneti na kožu odmah kad se pojavi ljubavni ugriz. Nanesite alkohol na vatu, a zatim masirajte kružnim potezima kožu nekoliko minuta.

Tagovi: