Kako napraviti iptv besplatno

Tech

Kako napraviti iptv besplatno

Što je iptv?

IPTV ili Internet Protocol Television posebna tehnologija koja omogućuje prijenos televizijskog signala preko interneta. Riječ je o sve popularnijoj tehnologiji koja donosi besplatno gledanje velikog broja tv kanala bez potrebne pretplate. Naravno, ovo često poteže pitanje da li je moguće napraviti besplatni IPTV? Moguće je, iako veoma izazovno. Jedna od najvažnijih stavki za izradu te gledanje besplatnog tv sadržaja je imati vlastiti izvor tv kanala. Danas postoji nekoliko načina kako možemo pristupiti tim kanalima. Možete ili koristiti besplatne liste koje su dostupne preko interneta, ili sami možete pretraživati streaming linkove koji se odnose na pojedine kanale.

Kada pronađete izvor željenih kanala, tada ćete ih pretvoriti u Internet Protocol Television. Kako bi napravili navedeno, morate imati odgovarajući softver. Trenutno najpopularniji softver koji se koristi za izradu IPTVa je Kodi. Riječ je o medijskom centru koji će omogućiti organiziranje te reprodukciju raznih medijskih sadržaja, među kojima su i tv kanali. Da bi mogli koristiti Kodi morate imati isto tako odgovarajući dodatak za preuzimanje te reprodukciju kanala. Nakon što pribavite sve potrebne alate, započinje konfiguracija.

Kako funkcionira iptv?

IPTV će koristiti IP – Internet Protocol mrežu kako bi se distribuirao televizijski sadržaj do krajnjeg korisnika. Postoje 3 glavne komponente ovog sistema: IPTV usluga od pružatelja – Ova komponenta će obuhvatiti servere te infrastrukturu koja će distribuirati tv sadržaj korisnicima. Usluga pružatelja IPTVa dobavlja tv kanale od izvora (tv stanice) i onda ih enkodira u digitalni format kako bi se prenosili preko interneta. Prijemnik – Kao korisnik morate imati poseban prijemnik (set top box) koji će primiti te dekodirati sadržaj.

Prijemnik može biti fizički uređaj koji će se povezivati s tv-om, ili može biti softverska aplikacija koja će se instalirati na osobno računalo ili mobitel. Mreža – Željeni sadržaj se mora prenositi preko IP mreže, poput interneta ili lokalne mreže određenog providera. Korisnik mora biti povezan s mrežom kako bi se omogućio pristup tv kanalima, kao i drugim sadržajima. Koje su prednosti besplatnog IPTVa? Možete besplatno gledati veliki broj kanala, imate raznolik sadržaj, jednostavno se koristi, možete gledati razne sadržaje na raznim uređajima, ne morate imati skupu opremu.

Da li se iptv može instalirati?

Kako bi instalirali i besplatno koristili IPTV potrebno je slIjediti ove korake: Preuzimanje aplikacije – Besplatni IPTV traži preuzimanje odgovarajuće aplikacije na odabrani uređaj. Postoje razne aplikacije, stoga je potrebno odlučiti se na jednu i instalirati ju. One se mogu skinuti preko interneta ili preko službenih trgovina aplikacija. Instaliranje aplikacije – Nakon što se ste odlučili za aplikaciju, potrebno je odraditi njeno instaliranje. Proces instalacije je veoma jednostavan, i sastoji se od prihvaćanja uvjeta i odobrenja.

Konfiguriranje aplikacije – Nakon instalacije slIjedi njeno otvaranje. Prvo pokretanje aplikacije od vas će tražiti da unesete podatke o usluga koje želite koristiti. Pregledavanje i gledanje kanala – Nakon izvršene konfiguracije možete krenuti u gledanje i pregledavanje dostupnih kanala. Aplikacije imaju jednostavno sučelje koje vam omogućuje brzo pregledavanje kanala. Uz pomoć aplikacije moći ćete gledati omiljene tv kanale bilo kada i bilo gdje, potpuno besplatno! Potrebno je naglasiti kako morate obavezno provjeriti legalnost pružanja usluga. Korištenje nelegalnih usluga može vas dovesti do pravnih problema.

Tagovi: