Kako napraviti facebook stranicu

Tech

Kako napraviti facebook stranicu

Kako napraviti Facebook stranicu za svoju tvrtku

Za sve one koji imaju vlastiti privatni posao i žele ga promovirati Facebook im nudi odlično rješenje. Naime, riječ je o Facebook stranicama. Ako ne znate kako napraviti Facebook stranicu za svoju tvrtku, ne brinite jer je taj postupak jednostavan. Prije svega, morat ćete se povezati sa svojim osobnim Facebook računom kako biste stvorili profesionalnu stranicu za svoju firmu. Podaci o vašem osobnom računu neće biti navedeni na vašoj poslovnoj stranici. Na korisničkom sučelju vašeg osobnog profila na Facebooku kliknite “Vidi više” te u stupcu na lijevoj strani ekrana kliknite “Stranice”. Odaberite “Stvori stranicu”. Nakon toga ispunite prazna polja traženim podacima, a zatim kliknite na “Kreiraj stranicu”. Nakon što kreirate svoju Facebook stranicu, ona će vam biti dostupna u lijevom stupcu korisničkog sučelja vašeg osobnog profila. Postupak kako napraviti Facebook stranicu za svoju tvrtku nije u potpunosti gotov samo njezinim kreiranjem, već je poželjno da svoju stranicu dodatno obogatite informacijama koje će pobliže pojasniti njezinu svrhu i sadržaj.

Kako napraviti Facebook stranicu i kako ju učiniti prepoznatljivom

Da bi vaša Facebook stranica zaživjela, odnosno da bi je ljudi percipirali, nije dovoljno znati samo kako napraviti Facebook stranicu, već je potrebno znati i kako ju učiniti prepoznatljivom. Jedna od stvari koja će vašu Facebook stranicu učiniti prepoznatljivom je njezino korisničko ime. Korisničko ime omogućuje korisnicima da vas pronađu na platformi, prikazuje se kada vas netko označi ili vam se obrati na društvenoj mreži i pojavljuje se u URL-u vaše Facebook stranice. Imajte na umu da su korisnička imena jedinstvena, a ako je ono koje pokušavate stvoriti već u upotrebi ili nije odobreno, Facebook će vas obavijestiti. Tada ćete morati poraditi na kreativnosti kako biste smislili ono koje je najbliže imenu koje želite. Uz korisničko ime važno je odabrati i predložak za svoju Facebook stranicu. Facebook ima nekoliko predložaka stranica, dizajniranih prema različitim aktivnostima. Odabir predloška jednako je jednostavan postupak kao i to kako napraviti Facebook stranicu. Na vama je da odaberete predložak koji najviše odgovara vašem poslovanju.

Kako napraviti Facebook stranicu i kako dodijeliti uloge suradnicima

Vašom Facebook stranicom može upravljati više osoba i ako vam je to cilj, onda morate znati kako dodijeliti uloge suradnicima za svoju Facebook stranicu. Sada kada ste apsolvirali kako napraviti Facebook stranicu možete se posvetiti tome kako omogućiti odabranim osobama da upravljaju vašom Facebook stranicom. Ova vam značajka omogućuje davanje dopuštenja za objavljivanje sadržaja, slanje poruka u ime stranice, objavljivanje s Instagrama na Facebooku i pregled statistike stranice. Tako vam se nudi nekoliko statusa: Administrator, Urednik, Moderator, Oglašivač i Analitičar. Na svojoj Facebook stranici kliknite na stupac na lijevoj strani ekrana i odaberite “Postavke”. Na lijevoj bočnoj traci kliknite “Uloge stranice”. U odjeljku “Dodijeli novu ulogu na stranici” možete unijeti ime ili adresu e-pošte osobe i postaviti status. Pritisnite “Dodaj” za potvrdu. Kao što vidite postupak kako napraviti Facebook stranicu za sobom povlači nekoliko dodatnih postupaka koje bi trebali znati ako želite da vaša stranica zaživi i da je percipira veliki broj ljudi.

Tagovi: