Kako naplatiti dug od fizičke osobe

Financije

Kako naplatiti dug od fizičke osobe

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Znate li kako naplatiti dug od fizičke osobe?

Složit ćete se da nema goreg osjećaja nego kada vam je netko dužan, a k tome još ne želi platiti. Osjećaj nepravde i iznerviranosti nije ni malo ugodan. U tom stanju bezizilatnosti gdje ste već očajni, vjerojatno se pitate kako naplatiti dug od fizičke osobe. Ako želite pravni odgovor na taj problem, pravi odgovor daju pravila ovršnog prava.

Ako imate račun za uslugu koju ste obavili a druga strana za to ne želi platiti novac koji je dužna platiti, vi kao vjerovnik ste ovlašteni potraživati taj iznos koji je naveden na računu. Prije bilo kakve radnje, pametno je da pošaljete dužniku opomenu na plaćanje takvog dospjelog računa. Ako se dužnik na tako upućeni poziv ogluši pa se pitate kako naplatiti dug od fizičke osobe, tada na red dolaze ostale mjere ovršnog prava. Vrijedi naglasiti da od trenutka dospijeća teku i zatezne kamate koje će dužnik biti u obvezi platiti. To možete svakako spomenuti u opomeni pred plaćanje te istu potpisati.

Kako naplatiti dug od fizičke osobe na legalan način?

Ako ste ostavili dužniku naknadni rok za dobrovoljno plaćanje i on se ni u tom naknadnom roku nije udostojio platiti dugovani iznos, ne preostaje vam drugo nego pokrenuti postupak prisilne naplate. To je jedini način kako naplatiti dug od fizičke osobe i to napotpuno dozvoljen i legalan način. Ovrhu ćete pokrenuti na način da javnom bilježniku podnesete prijedlog za ovrhu, na temelju kojega će javni bilježnik donijeti rješenje ovrsi. Naplata duga na taj način će se najčešće temeljiti na dvije isprave a to su računi ili pak izvadak iz poslovnih knjiga.

Spomenute isprave se smatraju tzv. vjerodostojnim ispravama i na temelju kojih se može podnijeti prijedlog za ovrhu. Uz takav prijedlog za ovrhu potrebno je priložiti isprave koje su pravni temelj za potraživanje u izvorniku. Da biste u tome uspjeli, svoju tražbinu morate temeljiti na vjerodostojnoj ispravi. Na temelju takvog dokumenta ćete se prisilno naplatiti i napokon doći do svog toliko željenog iznosa. To jejedan od načina kako naplatiti dug od fizičke osobe.

Kako naplatiti dug od fizičke osobe preko ovrhe na pokretnini

Postoji nekoliko načina kako da dođete do novca koji vam je netko dužan. Jedna od takvih vrsta ovrha je i ovrha na pokretnini. O čemu se tu radi? Ovrha na pokretnini je jedan od instituta koji se nalazi u Ovršnom zakonu i koji je na raspolaganju svakom vjerovniku koji ne može naplatiti svoju tražbinu.

Ovrhe na pokretnini nisu toliko zastupljene u praksi kao npr, ovrha na tražbini na računu u banci. Upravo zbog čestih i trajnih blokada ovršenika, takvi ovršenici nalaze način da izgraju sustav pa plaću primaju na crno, bez da se takva plaća evidentira na bankovnom računu i time ovrši. Ako ste primjetili da je tome slučaj i pitate se kako naplatiti dug od fizičke osobe, jedan od načina naplate je na pokretnini dužnika. Ta pokretnina će se morati procijeniti a zatim prodati, te od iznosa takve prodaje ćete moći naplatiti svoju tražbinu. Kao što vidite, radi se o puno kompliciranijem procesu nego naplate preko bankovnog računa. Ipak, to je i dalje učinkovit način kako naplatiti dug od fizičke osobe.

Tagovi: