Kako nanijeti kit na auto

Tech

Kako nanijeti kit na auto

Kako nanijeti kit na auto? Što sve treba znati prije nego se upustite u ovaj posao?

Nema ništa gore nego kad kupite novi auto, a za mjesec dana vidite već prvu ogrebotinu! Netko se prilikom izlaska iz parkinga odlučio bit nepažljiv, ogrebao Vam je auto onako mrvicu, mislio si kako to nije problem i samo nastavio dalje svojim putem. A vi ste perfekcionist i guštate u besprijekornom sjaju svog auta, a sada morate gledati tu glupu crtu svaki put kad izađete ili uđete u autu.

Totalno Vas razumijemo! Kako nanijeti kit na auto u tom slučaju? Trebate li odmah automehaničaru da Vam to odradi ili trebate li to napraviti sami? Ponekad nemamo odgovor ni na ovo pitanje. Nanošenje kita na auto zaista najviše ovisi o tome koliko je duboka ogrebotina i koliko vjerujete svojim vještinama. Možete vi pročitati sve naše članke i dalje posao obaviti nedostatno jer “kuži se da sam tu nanosio kit”. Da bismo to minimalizirali, korak po korak objašnjavamo sve potrebno. Kako nanijeti kit na auto? Kako procijeniti štetu i što kupovati?

Kako nanijeti kit na auto u slučaju malih ogrebotina?

Kad su u pitanju lagane, manje, jedva vidljive ili tek vidljive ogrebotine, možemo zaključiti da se radi o oštećenju samo gornjeg sloja odnosno laka. Kako nanijeti kit na auto u tom slučaju? Tada svakako preporučujemo da isprobaš to odraditi sam. Prva i najjednostavnija solucija je touch olovka koja, ovisno o kvaliteti i cijeni, zaista može učiniti čuda. Primjer kad se koristi touch olovka je kada ti je netko u prolazu lagano ogrebao auto (a da nije oštetio oblik lima) ili kada ste pri izlazu iz auta slučajno s nečim oštetili lak.

Touch olovkom ovakve probleme možete za čak riješiti. Ipak, kada su ogrebotine i dalje vidljive nakon olovke, vjerojatno trebaš kupiti maziva i krpe i baciti se na posao. Kako nanijeti kit na auto u slučaju lakih ogrebotina? Tu imaš prostora igrati se i učiti se. Isprobaj prvo na nekom jedva vidljivom dijelu auta! U slučaju gorih ogrebotina, trk u dućan i krenimo na pravi posao.

Kako nanijeti kit na auto pomoću maziva i lakova?

Prvo pravilo kod većih ogrebotina je da ne radite to kad su vremenski uvjeti lakši. Dakle, ako je kiša, snijeg ili padaju meteori, ostavi taj posao za drugi dan. Ako imaš garažu, onda zaboravi prvo pravilo. Prvo što ćeš napraviti je ponovo isprobati mazivo u spreju na nekom manje vidljivom dijelu auta. Zašto? Zato što nekada ti sprejevi nisu iste boje kao i lak na autu pa ne želiš napraviti još više posla. Kako nanijeti kit na auto? Slijedi jednostavna uputstva – prvi premaži lagano po ogrebotini, zatim dodatno i onda još malo – poanta je da premažeš više i deblje jer kasnije lak ponovo brusiš.

Nakon nanošenja kita, vrijeme je da posebnih krpama dobro pobrišeš i naneseš boju. Novi premaz ostavi preko noći ili čak 24 sata, a zatim izbrusi dodatni gornji dio da sve bude u ravnini. Ukoliko prvi put to radiš, budi strpljiv. Kao i sve ostalo, tek uz iskustvo moći ćeš odraditi najbolji posao. Kako nanijeti kit na auto je lako kada uvježbaš, a kasnije nećeš gubiti živce kada na autu vidiš neku ogrebotinu, već uživati brinući se za svog omiljenog ljubimca!

Tagovi: