Kako je nastala igra pokemon go

Kako je nastala igra pokemon go

Što je Pokemon GO?

Pokemon Go je mobilna igra za pametne telefone koja je razvijena i objavljena od strane Niantic-a u suradnji s The Pokemon Company. Igra kombinira stvarni svijet s proširenom stvarnošću ili AR kako bi omogućila igračima da hvataju virtualne Pokemon likove koji se pojavljuju u stvarnom svijetu. Cilj igre je omogućavanje igračima da postanu treneri Pokemona i istražuju svoje okruženje kako bi pronašli, uhvatili, trenirali i borili se s različitim vrstama Pokemona. Igra koristi GPS lokaciju igrača kako bi prikazala Pokemone na zaslonu pametnog telefona u stvarnom vremenu, koristeći kameru i AR tehnologiju. Kada se igrači približe Pokemonu na zaslonu, mogu koristiti Poke lopticu kako bi ga uhvatili. Nakon što je Pokemon uhvaćen, igrači mogu trenirati svoje Pokemone, boriti se s drugim igračima na Gymima i sakupljati različite vrste Pokemona kako bi ispuni svoj Pokedex. Pokemon Go je postao izuzetno popularan od trenutka kada je lansiran 2016. godine, privlačeći milijune igrača diljem svijeta. Igra je stekla popularnost zahvaljujući svojoj inovativnoj upotrebi AR tehnologije, povezivanju igrača s fizičkim okruženjem i društvenom aspektu koji potiče igrače da se nađu i zajedno igraju i love Pokemone.

Kako je nastala Pokemon GO?

Pokemon Go je rezultat suradnje između tvrtki Niantic, Inc., The Pokemon Company i Nintendo. Ideja za igru potječe od Shigeru Miyamota, legendarnog dizajnera igara i kreativnog direktora u Nintendo-u. On je izrazio želju za stvaranjem igre koja bi ljude potaknula na kretanje i istraživanje svijeta oko sebe. Niantic, Inc. je tvrtka koja je podružnica Google-a, a specijalizirana je za razvoj igara temeljenih na stvarnom svijetu i proširenoj stvarnosti. Oni su razvili aplikaciju Ingress koja koristi sličnu tehnologiju kao Pokemon igra. Niantic je uspostavio partnerstvo s The Pokemon Company, koja je vlasnik franšize Pokemon, a The Pokemon Company je zajedničko poduzeće između Nintendo-a, Game Freak-a i Creatures Inc. Zajedno su kreirali ovu igru koja koristi AR značajke. Pokemon Go je bio najavljen u rujnu 2015. godine, a prva beta verzija igre bila je dostupna igračima u ožujku 2016. godine. Igra je službeno lansirana 6. srpnja 2016. godine u odabranim zemljama diljem svijeta i ubrzo postala globalna senzacija.

Kako se igra Pokemon GO?

Kako biste igrali ovu igru, prvo morate preuzeti aplikaciju. Igra je posve besplatna, te ju možete preuzeti s Google Play Storea za Android uređaje ili s App Storea za iOS uređaje. Nakon preuzimanja, instalirajte aplikaciju na svoj pametni telefon. Kad pokrenete aplikaciju, trebate stvoriti račun. Možete se prijaviti putem Google računa ili izraditi poseban Pokemon Trainer Club račun. Nakon stvaranja računa, možete prilagoditi izgled svojeg lika, odabrati njegovo ime i ostale karakteristike. Pokemon Go će vam prikazati kratki vodič koji objašnjava osnovne mehanike igre, kao što su hvatanje Pokemona, korištenje Poke loptica i posjet Gymima. Glavni dio igre je pronalaženje Pokemona u stvarnom svijetu. Kako biste se kretali i istraživali svoje okruženje trebate uključiti GPS na svojem pametnom telefonu. Kada vidite Pokemona na zaslonu, dodirnite ga kako biste započeli borbu. Zatim koristite svoj prst za bacanje Poke loptice prema Pokemonu kako biste ga uhvatili. Morate ciljati i pokušati pogoditi Pokemona. Uspješno uhvaćeni Pokemon će biti dodan u Vašu kolekciju. Pokemone koje ste ulovili možete trenirati i poboljšavati kako biste ih učinili jačima. Možete ih hraniti slatkišima koje dobijete kad uhvatite Pokemona iste vrste. Također, neki Pokemoni mogu evoluirati u jače oblike kada dosegnu određeni nivo. Na različitim lokacijama, poznatim kao Gym. možete se boriti s drugim igračima ili s računalom kako biste osvojili i obranili Gym. Morate odabrati svoje najjače Pokemone i koristiti njihove napade i vještine kako biste porazili protivničke Pokemone. Pokemon Go redovito organizira posebne događaje, kao što su privremeni nestanci rijetkih Pokemona, timske bitke, zajednički izazovi i slično. Sudjelovanjem na takvim događanjima možete dobiti posebne nagrade i rijetke Pokemone.


Tagovi: