Kako izvući novac iz firme

Financije

Kako izvući novac iz firme

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:06
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako izvući novac iz firme, legalno izvlačenje novaca

Kako izvući novac iz firme je pitanje koje si često postavljaju manji poduzetnici. Postoje osnovne razlike između obrta i poduzeća, poduzeće ima potpuno odvojenu imovinu od osnivača, što to znači? To znači da vlasnik poduzeća ne može besplatno raspolagati imovinom tog poduzeća u osobne svrhe. Posezanje za imovinom određene tvrtke mora biti opravdano u poslovnim knjigama i ima određena stroga pravila koja se moraju slijediti. U primjeru, ako koristite nekretninu tvrtke u vaše privatne svrhe, ili automobil, to se tretira kao plaća u naravi i dužni ste državi platiti odgovarajuća davanja u skladu s poreznim propisima. Od iznimne je važnosti pridržavati se propisa vezano za pitanje kako izvući novac iz firme. Glavno pravilo je da se novac na računu smije koristiti isključivo u one svrhe koje su vezane za posao. Ako ste vlasnik poduzeća ne smijete s novcem zarađenim s strane poduzeća plaćati svoje osobne račune ili koristiti taj novac za osobne hobije i slobodno vrijeme.

Kako izvući novac iz firme, dobro poslovanje firme

Ako vaše poduzeće odlično posluje, normalno je da se pitate kako izvući novac iz firme, tj. Normalno je da želite prebaciti novac s računa poduzeća na svoj privatni račun gdje možete novac normalno trošiti. Da li je moguće prebacit novac poduzeća na privatni račun? Moguće je, ali naravno morate svaku isplatu opravdati u poslovnim knjigama i isto tako platiti odgovarajuća davanja državi. Na legalan način novac s računa poduzeća možete povući pozajmicu ili isplatu dobiti. Postoji osnovno pravilo gdje se naglašava da dobit smijete isplatiti samo ako poduzeće ostvaruje višak prihoda nad rashodima. Prije isplate dobiti se trebaju pokriti gubici iz prethodnih razdoblja ako postoje. Kada se utvrdi dobit, onda možete dobiti odgovor na pitanje kako izvući novac iz firme., naravno morate podmiriti prvo porez na dobit. Tokom godine moguće je i isplaćivanje akontacije dobiti, ali tada morate platiti svaki put 12% poreza. Kod ovakvih isplata važno je voditi evidenciju i usklađivati podatke sa vašim računovodstvom, a to nije jednostavno. Može se pokazati da ste akontacijama dizali više novaca nego ste ostvarili dobit, i tada prije godišnje prijave poreza morate vratiti tu istu previše podignutu dobit. Ako ne izvršite navedeno, možete platiti kazneni porez na dohodak od kapitala i to za 40%.

Kako izvući novac iz firme, povlačenje novaca

Umjesto navedenih akontacija, praktičniji je način da poduzeće isplati pozajmnicu na privatni ili osobni račun. Naravno, da bi ta transakcija novaca bila legalna bitno je sastaviti ugovor u kojemu se definira kamata koju ste dužni plaćati poduzeću za mogućnost korištenja novca. Možete i bez navedenog, ali onda se pozajmica tretira kao primitak i dužni ste platiti doprinose i poreze na nju kao i na plaću. Uz sve navedeno, morate paziti da kamatna stopa nije niža nego je zakonski propisana. Kako izvući novac iz firme putem pozajmice? Prilikom podizanja navedene pozajmice vodite brigu o tome da ne ugrozite likvidnost poduzeća koja može rezultirati traženjem odštete. Kako izvući novac iz firme? Novac možete izvući i na temelju prethodno navedene pozajmice koja je data s strane poduzeća. Mali poduzetnici često spašavaju poduzeće s vlastitim novcem. Koji je najskuplji način povlačenja novaca? Najskuplji način povlačenja novaca je svakako kroz plaću jer tu se zbrajaju doprinosi i porezi.

Tagovi: