Kako izbrisati instagram

Kako izbrisati instagram

Kako izbrisati Instagram korak po korak

Instagram, kao jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, nudi pregršt inspirativnog sadržaja, dijeljenje fotografija i kratkih videa, povezivanje s prijateljima, praćenje aktualnih događanja, dodavanje hashtagova u priče, promoviranje brendova itd. Iako se kontinuirano radi na poboljšanju iskustva za sve korisnike, određena ograničenja i privremena blokada neke su od mjera zbog kojih se mnogi odlučuju obrisati ovu aplikaciju na svom mobitelu. Razlozi iza ovih ograničenja i poduzimanje odgovarajućih koraka za njihovo rješavanje je omogućavanje veće sigurnosti za vaše korisnike. Zbog strogih ograničenja ove zanimljive platforme, mnogi ljudi odluče trajno onemogućiti ovu aplikaciju na svom mobitelu. Brisanje računa je drastičnija mjera od privremenog gašenja Instagram profila, jer korisnik zauvijek gubi pristup profilu ove platforme, kao i svim fotografijama, videima, komentarima, lajkovima i pratiteljima. Međutim, moguće je oporaviti svoj račun unutar 30 dana od zahtjeva. Kao što je već objašnjeno, trajno brisanje je nepovratan proces i trebali biste odabrati ovu opciju samo ako ste apsolutno sigurni.

Kako deaktivirati ili izbrisati instagram

Ako želite privremeno obrisati svoj Instagram račun, proces možete napraviti u bilo kojem trenutku, a kada želite, samo se prijavite u aplikaciju kako biste ponovno aktivirali svoj račun. Korisnici koji odluče privremeno deaktivirati račun ne moraju žuriti s ponovnim aktiviranjem računa, jer ova društvena mreža neće trajno izbrisati profil bez odobrenja korisnika, čak i ako nije korišten dulje vrijeme. Na računalu se trebate prijaviti na svoj profil, zatim ispod svog korisničkog imena kliknuti na opciju uredi profil. Tada će se otvoriti novi prozor s osnovnim postavkama profila. Zatim kliknite privremeno onemogući moj račun. Odaberite razlog za privremenu deaktivaciju i unesite svoju lozinku. Morate potvrditi opciju da privremeno onemogućite svoj račun. Ako provodite puno vremena na Instagramu, zabrinuti ste zbog sigurnosnih problema ili smatrate da to negativno utječe na vašu produktivnost, najbolja opcija je da izbrišete svoj Instagram profil. No važno je znati da prije trajnog brisanja profila sve informacije mogu biti zauvijek izgubljene.

Kako privremeno izbrisati instagram račun

Za one koji se žele odmoriti od društvenih mreža, deaktivacija je moguća jednostavno s mobitela ili računala. Dakle, postoji način da privremeno deaktivirate svoj Instagram profil ako ga iz nekog razloga ne želite koristiti, ali bez trajnog brisanja. Na taj način ćete u svakom trenutku moći ponovno aktivirati svoj račun, a sve vaše objave, slike i poruke ostat će na vašem profilu. Ako imate aplikaciju na svom mobitelu, prvo idite u preglednik. Kliknite na ikonu profila. Odaberite opciju za uređivanje profila, pomaknite se prema dolje i odaberite privremeno onemogući moj račun. Odaberite razlog za privremeno onemogućavanje računa i unesite lozinku. Na kraju, potvrdite privremenim onemogućavanjem računa. U slučaju da samo želite biti izvan mreže određeno vrijeme, najbolje je da privremeno ugasite Instagram. Vaš profil i objave bit će skriveni od drugih korisnika dok ponovno ne aktivirate svoj račun. Cijeli postupak je vrlo jednostavan i lak, a može se obaviti putem aplikacije ili preko preglednika.


Tagovi: