Kako izbrisati facebook profil

Tech

Kako izbrisati facebook profil

Kako izbrisati facebook profil i da li je bolje deaktivirati račun?

Brisanje Facebook profila je nekada bio dug i zamoran proces, što je rezultiralo mnogim neaktivnim računima. Kako izbrisati Facebook profil zauvijek? Prvo se morate zapitati da li ga zaista želite obrisati ili samo deaktivirati. Da, postoji dosta velika razlika između navedenih opcija. Zašto bi uopće željeli obrisati Facebook? Budimo iskreni, dokazano je kako Facebook nije najsigurnija društvena mreža, te kako se ne zamara s privatnosti svojih korisnika. Mnogobrojni skandali i česte promjene su potakle mnoge da se zapitaju kako izbrisati Facebook profil zauvijek? Deaktivacija ili brisanje Facebook-a?

Prije nego krenete u same postupke, morate se upoznati s navedenim značenjima. Deaktivacija je trenutna, dok je brisanje zauvijek. Deaktivacijom računa vaši podaci su i dalje sačuvani na samoj platformi, dok vas opcija brisanja u potpunosti uklanja s platforme. Ukoliko deaktivirate svoj Facebook račun događa se sljedeće: Nitko osim vas ne može pristupiti vašem računu, informacije na računu ostaju vidljive drugim korisnicima, profil se i dalje pojavljuje na listi vaših prijatelja, vaše objave su i dalje vidljive u grupama i na drugim profilima, možete i dalje koristiti Messenger. Deaktivacija se može napraviti na neodređeno vrijeme, no prijavom vaš se profil automatski podiže.

Kako izbrisati facebook profil zauvijek?

Ako se pitate kako izbrisati Facebook profil zauvijek, onda je dobro da znate sljedeće: Brisanjem profila nema ponovne reaktivacije, sav vaš sadržaj s Facebook-a nestaje i ne postoji mogućnost povrata, aplikacije koje ste povezivali preko Facebook računa neće se moći koristiti (osim ako se ne prijavite putem mail-a), poruke koje ste slali drugima ostaju vidljive na njihovim profilima, ne možete više koristiti Messenger. Facebook će vam prilikom brisanja dati 30-dnevnu opciju da si još jednom razmislite da li to stvarno želite.

Nakon što istekne 30 dana vaš račun se briše i postaje stvar prošlosti. Sveukupno uklanjanje vaše online prisutnosti na Facebook-u može potrajati i do 90 dana. Brisanjem profila, Facebook gubi pristup vašim podacima i informacijama koje ste dali tokom kreiranja profila. Prije nego otkrijemo kako izbrisati Facebook profil zauvijek, važno je napomenuti sljedeće: Bilo bi dobro da preuzmete ili skinete sve informacije ili sadržaje koje ste imali na svojem profilu. Ponekad mnogi žale što nisu napravili navedeno, i zauvijek ostanu bez nekih sadržaja.

Kako izbrisati facebook profil i kako izgleda proces brisanja?

Odlučili ste se izbrisati profil i zanima vas samo kako izbrisati Facebook profil? Evo koje korake morate poduzeti: U gornjem desnom kutu kliknite na strelicu i zatim na “Postavke”. Na lijevoj strani ponudit će vam se popis svih postavki koje možete odabrati. Kliknite na “Vaše informacije – Brisanje korisničkog računa i informacija”. Klikom vam se otvara nova stranica koja sugerira opciju deaktivacije računa ili preuzimanja informacija te sadržaja s profila. Ukoliko niste zainteresirani za navedene opcije, kliknut ćete na “Brisanje korisničkog računa i informacija”.

Facebook vas ovdje preusmjerava na dio gdje od vas traži da upišete svoju lozinku za profil i potreban je klik na “Nastavi”. S navedenim ste izbrisali svoji profil. Ukoliko se odlučite prekinuti brisanje, imate 30 dana vremena da poništite. Kako bi zaustavili brisanje, potrebno je prijaviti se u svoj profil i kliknuti na “Prekini brisanje”. Cijeli proces brisanja je maksimalno pojednostavljen. Da ste se prije par godina zapitali kako izbrisati Facebook profil, postavke bi vas vratile na centar za pomoć i dalje je postojala mogućnost da se vaš račun ne izbriše trajno. Danas se ne morate brinuti da će profil oživjeti sam od sebe, jer potvrdom da želite brisanje dajete pristanak na potpuno uklanjanje.

Tagovi: