Kako izbjeći minus na računu

Kako izbjeći minus na računu

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je zapravo minus na računu?

Minus na računu ili dopušteno prekoračenje na računu opisuje se kao oblik kredita. On će se utvrditi prema osnovi ranijeg odnosa sa određenom bankom, kao i prema prirodi i visini primanja. Navedeno će utvrditi visinu dopuštenog prekoračenja, ili minus u koji možete otići. Minus na računu se isto tako može opisati kao unaprijed definiran iznos do kojeg nam banka omogućuje trošenje, iako se ta sredstva ne nalaze na našem računu. Kako se određuje taj iznos trošenja?

Iznos prekoračenja koje nam je dopušteno odredit će se na temelju prosjeka osobnih primanja i on se revidira unaprijed prema određenim vremenskim intervalima. Sukladno navedenome, ukoliko nastane promjena u visini osobnih primanja, tada dolazi i do promjene u razini dopuštenog prekoračenja. Banka je dužna obavijestiti svakog klijenta kako je došlo do promjene u dopuštenom prekoračenju, i to u roku od 30 dana kako su se primanja promijenila. Kako se određuje minus? Jednostavnije objašnjeno, što su vam veća primanja, to vam je dopušteno veće prekoračenje.

Kako otplatiti minus na računu?

Kako se izvući iz minusa na računu često je pitanje. Odgoda podmirenja može stvoriti razne neugodnosti, stoga bi bilo poželjno da svoji minus otplatite što prije. Iz minusa na računu možete se izvući u relativno kratkom vremenu, no za to vam je potrebna volja, upornost i novac koji je određen za rješavanje dugova. Kako otplatiti minus na računu? Krenite od odluke da ćete prestati gomilati dugove i da ćete ih krenuti podmirivati. Imajte na umu da nitko drugi neće otplatiti vaše dugove, stoga je važno da ih otplatite što prije.

Krenite štedjeti gdje god možete i te novce upotrijebite za otplatu svojih nastalih dugova. Planirajte svoji rok i iznos otplate, što znači da je nužno da si postavite vremensko ograničenje. Stvorite realno održiv kućni budžet i nemojte ga kršiti. Minus na računu često nastaje radi potrebe za nečim što trenutno ne možemo imati, stoga imajte na umu da je potrebno trošiti onoliko novaca koliko imate, ne više! Stavite na papir sva svoja primanja i popis troškova koje morate riješiti. Krenite s eliminacijom onih koji su bitni - režije, krediti, zaduženja.

Kako uspješno izbjeći minus na računu?

Mnogi od nas troše i iznad svojih mogućnosti, što nas na kraju dana stavlja u neugodnu poziciju zaduženja i nemogućnosti otplate. kako uspješno izbjeći minus na računu? Za početak, probajte trošiti manje novca i nemojte kupovati stvari koje vam zaista nisu potrebne. Mnogi se polakome na natpise "Akcija" i glavom bez obzira bace novac na nešto što je moglo pričekati sljedeću plaću. Trošenje novaca kojeg nemamo ne znači da ne moramo dug i vratiti, stoga je bolje imati stajalište "Nije moji novac, ne želim ga, ne treba mi".

Nažalost, minus na računu je mnogima neophodan za svakodnevan život, što je veoma tužno. Minimalna primanja i skuplji život često mnoge natjera na trošenje bankovnog novca kojeg često moramo vratiti i duplo. Poželjno je da živimo prema svojim mogućnostima i da ne trošimo novac koji nećemo moći vratiti. Kako bi uspješno izbjegli minuse na računima potrebno je znati kako je riječ o najskupljem novcu kojeg ćemo vratiti, stoga je bolje izbjeći određene akcije ili luksuze.


Tagovi: