Kako isključiti proxy

Kako isključiti proxy

Kako isključiti proxy na Windows operativnom sustavu

Proxy server je posrednik između vašeg računala i interneta. Koristi se za filtriranje web prometa, poboljšanje brzine pristupa web stranicama i za zaštitu privatnosti korisnika. Međutim, ponekad se može dogoditi da proxy server uzrokuje probleme s internetskom vezom i tada je potrebno isključiti ga. U ovom članku, objasnit ćemo kako isključiti proxy na Windows operativnom sustavu.Postupak za isključivanje proxy servera na Windows računalu ovisi o verziji operativnog sustava.

U nastavku su opisani postupci za Windows 10 i Windows 7.Kako isključiti proxy na Windows 10:1. Kliknite na Start i odaberite Postavke. 2. Kliknite na Mreža i internet. 3. Kliknite na Proxy u lijevom izborniku. 4. Provjerite je li opcija Automatski otkrivanje postavki i Koristi skript za automatsko konfiguriranje postavki isključena. 5.

Isključite opciju Koristi proxy poslužitelj.Postoji nekoliko načina za deaktiviranje proxy postavki na Windows 7 operativnom sustavu.1. Kliknite na Start i odaberite Upravljačka ploča. 2. Kliknite na Mreža i dijeljenje. 3. Kliknite na Promijeni postavke adaptera. 4.

Desnom tipkom miša kliknite na mrežnu vezu koju koristite i odaberite Svojstva. 5. Pronađite opciju Internet protokol verzija 4 (TCP/IPv4) i kliknite na nju. 6. Kliknite na Napredno. 7. U odjeljku Proxy poslužitelji isključite opciju Koristi proxy poslužitelj za ovu vezu.Nakon što ste isključili proxy server, provjerite je li internetska veza stabilna i brza. Ako i dalje imate problema s internetskom vezom, možda će biti potrebno kontaktirati davatelja internetske usluge ili provjeriti postavke mreže. Postoji jednostavan način za isključivanje proxy na Windows operativnom sustavu što može biti od pomoći u rješavanju problema s internetskom vezom.

Kako isključiti proxy na Mac računalu

Proxy server može biti koristan alat za poboljšanje sigurnosti i brzine pristupa internetu, ali ponekad može uzrokovati probleme s internetskom vezom. Ako koristite Mac računalo i imate problema s internetskom vezom, možda je vrijeme da isključite proxy server. U ovom odlomku, objasnit ćemo kako isključiti proxy na Mac računalu.Postupak za isključivanje proxy servera na Mac računalu ovisi o verziji operativnog sustava.

U nastavku su opisani postupci za najnoviju verziju operativnog sustava - macOS Catalina.Kako isključiti proxy na Mac računalu:1. Kliknite na Apple izbornik u gornjem lijevom kutu. 2. Odaberite Postavke sustava. 3. Kliknite na Mreža. 4.

Odaberite mrežnu vezu koju koristite (Wi-Fi, Ethernet ili nešto drugo). 5. Kliknite na Napredno. 6. Odaberite karticu Proxy. 7.

Isključite opciju Automatski konfiguriraj proxy.Ako koristite stariju verziju macOS-a, postupak za isključivanje proxy servera može biti malo drugačiji. Međutim, općenito, postupak će biti sličan. Potražite opciju Proxy u postavkama mreže i isključite je.Nakon što ste isključili proxy server, provjerite je li internetska veza stabilna i brza. Ako i dalje imate problema s internetskom vezom, možda će biti potrebno kontaktirati davatelja internetske usluge ili provjeriti postavke mreže. Isključivanje proxy servera može biti jednostavan način za rješavanje problema s internetskom vezom na Mac računalu.

Kako isključiti proxy na mobilnom uređaju (Android/iOS)

Mobilni uređaji, poput pametnih telefona i tableta, također mogu koristiti proxy server za poboljšanje sigurnosti i brzine pristupa internetu. Međutim, ponekad proxy server može uzrokovati probleme s internetskom vezom i tada je potrebno isključiti ga. U ovom odlomku, objasnit ćemo kako isključiti proxy na mobilnom uređaju, bilo da koristite Android ili iOS operativni sustav.Kako isključiti proxy na Android uređaju:1.

Otvorite Postavke. 2. Pronađite opciju Wi-Fi i odaberite mrežu koju koristite. 3. Dugim pritiskom na mrežu otvorit će se izbornik. 4. Odaberite Mogućnosti mreže. 5.

Pronađite opciju Proxy i isključite je.Postoji nekoliko načina za deaktiviranje proxy postavki na iOS uređaju.1. Otvorite Postavke. 2. Pronađite opciju Wi-Fi i odaberite mrežu koju koristite. 3.

Pronađite opciju Konfiguracija HTTP proxyja. 4. Odaberite Isključeno. 5. Spremite promjene.Nakon što ste isključili proxy server, provjerite je li internetska veza stabilna i brza. Ako i dalje imate problema s internetskom vezom, možda će biti potrebno kontaktirati davatelja internetske usluge ili provjeriti postavke mreže. Isključivanje proxy servera na mobilnom uređaju može biti jednostavan način za rješavanje problema s internetskom vezom i poboljšanje brzine pristupa internetu.
Tagovi: