Kako instalirati iTunes program na računalo

Kako instalirati iTunes program na računalo

Da li se iTunes može instalirati na računalo?

iTunes je svakako svjetski poznati program koji je prvenstveno namijenjen za upravljanje na raznim Apple uređajima. Navedeni program omogućuje prenošenje glazbe i videozapisa, skidanje i instalaciju aplikacija na iPhone, iPod i isto tako na iPad. Da li se iTunes može instalirati na računalo? Svakako. Kako bi uspješno instalirali navedeni program na svoje računalo morate učiniti sljedeće korake: Posjetite službenu stranicu Apple iTunesa i s nje skinite zadnju verziju koja je dostupna za instaliranje na računalo.

Kada se program preuzeo na vaše računalo, tada je potrebno kliknuti dva puta na takozvani instalacijski paket. Kada se instaliranje pokrene potrebno je napraviti klik na "Next". U nastavku instaliranja stavit ćete kvačicu na "I accept the terms and conditions.. " i opet kliknuti na "Next". Kliknite na "Install" kada se pojavi. Sada je potrebno pričekati par minuta kako bi se program instalirao. Kada je program instaliran potrebno je kliknuti na "Finish". Kada se program sada pokrene on će od vas tražiti da prihvatite njegove uvjete korištenja s "Agree", "Next" i "Finish".

Može li se iTunes instalirati na Windows računalo?

Što ako imate Windows računalo a koristite Apple proizvode? Radi ograničenja od strane Apple-a mnogi misle kako je nemoguće instalirati iTunes na Windows, no postoji način. Kako preuzeti te instalirati iTunes na računalo koje ima sustav Windows 10? Prije procesa instaliranja važno je napomenuti kako ćete morati slijediti neke korake koji će se razlikovati ovisno o verziji Windowsa. Ukoliko imate stariji Windows program, tada je najbolje da preuzmete ručni instalacijski program i da ga instalirate samostalno.

Međutim, ako imate noviji Windows, tada u Microsoft trgovini možete preuzeti navedeni program i kliknuti na njegovo skidanje/instaliranje. Preuzimanje će započeti automatski, a na samome završetku ćete moći pristupiti vašem iTunesu i povezati ga sa svojim Apple ID-om ako vam je to želja. Bez ikakvih problema trebali biste moć povezati svoji iPhone, iPad ili iPod. Nažalost, važno je napomenuti da radi manjka kompatibilnosti možete očekivati razne softverske ili hardverske probleme. Ukoliko primijetite da vam je računalo krenulo biti sporije i da su mu performanse pale, tada se preporučuje da deinstalirate program.

Što ako se iTunes ne može instalirati na računalo?

Odlučili ste se instalirati iTunes na računalu, no suočeni ste s činjenicom da se on odbija instalirati. Što se događa? Mogući razlozi su sljedeći: Nedovoljna prava na pristup računu, blokiranje rada instalacije od strane antivirusa, pad sustava, preostale datoteke od prijašnje verzije iTunesa, problemi s Windows Installer programom, sustav je netočno identificirao Windows sustav, postoji virusna aktivnost na računalu, pojavljuju se deinstalirane nadogradnje. Svaki od navedenih problema treba se riješiti individualno prije procesa instaliranja iTunes programa.

Što ako i dalje ne možete instalirati program? Savjetuje se da pogledate How to tutoriale koji su povezani s navedenom instalacijom. Moguće je da krivo radite određeni korak ili da nešto zaboravljate. Ne želite sami napraviti instalaciju i aktivaciju, što sad? U navedenom slučaju preporučuje se da navedeno odradi netko tko se razumije u skidanje i aktiviranje programa na računalima. U većini slučajeva instaliranje iTunesa ne predstavlja problem, iako se mogu pojavljivati određene greške na koje je potrebno obratiti pozornost.


Tagovi: