Kako igrati poker

Sport

Kako igrati poker

Kako igrati poker i koje kombinacije karti postoje?

Mnogi ljubitelji igri na sreću želi znati kako igrati poker i koje kombinacije karti postoje. U nastavku teksta vam donosimo kako igrati poker na temelju kombinacija karti koje možete dobiti. Bez obzira o kojoj verziji pokera je riječ, kombinacije karata će uvijek biti iste. Važno je da naučite sve kombinacije prije nego krenete igrati poker. U nastavku su opisane kombinacije od najjače prema najslabijoj.

Royal flush je najsnažnija kombinacija koja se sastoji od desetke, dečka, dame, kralja i asa iste boje. Poker je sljedeća najjača kombinacija koju čine četiri karte istog ranga. Treća najjača kombinacija je full house koju čine tri karte istog ranga i dvije karte drugog randa ( npr. tri dečka i dvije osmice). Sljedeća kombinacija je tzv. boja koju čine pet karti iste boje. Nakon boje slijedi skala koju formiraju pet karti uzastopnog ranga. Nakon boje slijedi tris kojeg formiraju tri karte istog ranga. Dva para je sljedeća kombinacija, a nakon nje slijedi jedan par.

Kako igrati poker i kako razviti strategiju?

U ovom odlomku pročitajte kako igrati poker i kako razviti strategiju s kojom ćete povećati šanse za pobjedom. Prije svega trebate analizirati svoju početnu ruku. Procijenite rizike i prednosti koje ima kombinacija karti u vašoj ruci. Nakon što proanalizirate svoje karte, odlučite da li se isplati staviti ulog kako bi vidjeli zajedničke karte. Preporučuje vam se da povisite početni ulog ako imate jednu od dobrih kombinacija. Te kombinacije su as i kralj, as i dama, dva asa.

Jednom kada ste u igri, imate nekoliko opcija za dalje. Možete pratiti uloge drugih igrača, možete raditi samo provjeru i možete odustati od trenutne igre. Ako smatrate da vaša kombinacija nije dovoljno jaka, preporučuje vam se da odustanete od daljnjih oklada, jer vam je šansa za dobitkom relativno mala. Kako igrati poker, a da imate veće šanse za dobitkom ovisiti će o vašoj strategiji i vašem strpljenju i koncentraciji. Tijekom igre uvijek pokušavajte ostati koncentrirani, kako bi u svakom trenutku donosili prave odluke.

Kako igrati poker kao profesionalac?

Kako igrati poker kao profesionalac je pitanje koje si postavlja određeni broj rekreativnih poker igrača. Prije svega probajte razviti svoje instinkte. Vježbajte i gledajte druge igrače. Što više igrate i gledate, to ćete postati učinkovitiji i bolji. Gledajte iskusne igrače kako igraju i probajte zamisliti što biste vi odigrali u određenim situacijama. Gledajte njihove reakcije kako biste poboljšali svoje instinkte. Da biste znali kako igrati poker kao profesionalac, morate znati i kako miješati poker karte.

Na internetu možete pronaći razne tutorijale kako miješati karte kao profesionalac. Efikasno miješanje karti je važno jer ono osigurava svim igračima jednake šanse za pobjedom. Nadalje, jednom kada naučite kako se karte pravilno miješaju moći ćete lakše uočiti ako vas netko želi prevariti namještenim miješanjem karti. Znanje kako profesionalno miješati karte će vam trebati u situacijama kada igrate poker u kojem svaki igrač mora miješati karte. Naime, postoje poker susreti u kojima nema djelitelja, već igrači sami moraju miješati karte.

Tagovi: