Kako dobiti temperaturu

Ljepota i zdravlje

Kako dobiti temperaturu

Kako dobiti temperaturu i što napraviti u temperaturi

Tjelesna temperatura prikazuje temperaturu unutarnjeg dijela ljudskog tijela. Ljudsko tijelo može stvarati i gubiti toplinu. Kada tjelesna temperatura naraste, tada se vaše krvne žile šire. To se događa kako bi se višak topline izbacio iz tijela kroz kožu znojenjem. Na taj se način ljudsko tijelo hladi.

Nasuprot tome, kad temperatura padne, krvne žile nam se stežu te se na taj način smanjuje protok krvi radi uštede topline. U tom slučaju dolazi do drhtanja, što je instinktivni odgovor mišića na navedenu pothlađenost. Drhtanje utječe na rast tjelesne temperature. Tjelesna temperatura također otkriva stvari o vašem zdravlju.

Ona otkriva koliko je brz vaš metabolizam, kako se vaše metaboličko zdravlje poboljšava, kako funkcionira vaš cirkadijalni ritam, kako funkcionirate stresom itd. Tjelesna temperatura je važan indikator koji nam pomaže u otkrivanju velikog broja zdravstvenih tegoba. Sada kada znate što je to tjelesna temperatura, vrijeme je da saznate kako dobiti temperaturu. Pročitajte sljedeća dva poglavlja i saznajte kako mjeriti temperaturu i kako dobiti temperaturu.

Kako mjeriti i kako dobiti temperaturu

Prije nego saznate kako dobiti temperaturu trebate znati kako pravilno mjeriti tjelesnu temperaturu. Digitalni termometar najtočniji je i najbrži način mjerenja temperature. Digitalni termometri dostupni su u većini ljekarni. Ovisno o tome gdje kupujete, digitalni termometar može koštati od nekoliko desetaka kuna do nešto više od stotinu kuna.

Prilikom uporabe bilo kojeg termometra slijedite upute na pakiranju. Digitalni termometar može se koristiti na tri različita načina. Prvi način se odnosi na oralnu uporabu. Za ovu metodu termometar se stavlja ispod jezika. Ova se metoda koristi za odrasle i djecu od 4 i više godina koji mogu držati termometar u ustima. Drugi način se odnosi na rektalnu uporabu. Za ovu metodu, termometar se lagano ubacuje u rektum. To se uglavnom radi kod beba, ali se može koristiti i kod djece do 3 godine. U djece starije od 3 godine možete izmjeriti rektalnu temperaturu, no moglo bi biti teško održavati ih mirnima.

Treći način se odnosi na aksilarnu uporabu. Za ovu metodu, termometar se stavlja ispod pazuha za malu djecu ili odrasle osobe čija se temperatura ne može sigurno izvesti oralno. Ova metoda nije toliko točna kao oralna ili rektalna, ali se može koristiti kao brza prva provjera. U sljedećem poglavlju ćete saznati kako dobiti temperaturu.

Kako dobiti temperaturu?

Želite izbjeći pismeni ispit ili vam se danas ne da ići na posao te vas zanima kako povećati temperaturu. Onda ste na pravom mjestu, jer nakon što pročitate ovo poglavlje znati ćete kako dobiti temperaturu. Medicinska istraživanja pokazala su da se rutinskim povećanjem tjelesne temperature ljudskog tijela za 1, 8 ° F imunološki sustav čovjeka poboljšava do 30%. Kako biste povećali temperaturu svog tijela, slijedite sljedeće savjete.

Prvi savjet se referira na vježbanje. Vježbanje pomaže povećati tjelesnu temperaturu. Drugi savjet se odnosi na prekomjerno oblačenje odjeće. Naime, ako obučete više slojeva debele odjeće možete povećati svoju tjelesnu temperaturu. Određene vrste hrane i pića će vam također pomoći u povećanju tjelesne temperature.

Ukoliko želite povećati svoju tjelesnu temperaturu, onda konzumirajte: čaj, kavu, juhu, bjelančevine, masti itd. Vrući tuš vam također može pomoći prilikom povećanja tjelesne temperature. Sada kada znate kako dobiti temperaturu, jednostavno odaberite način na koji ćete to postići i ostanite kod kuće.

Tagovi: