Kako blokirati broj

Kako blokirati broj

Kako blokirati broj u par koraka?

Blokiranje brojeva od kojih ne želimo primati pozive nije kompleksna radnja. Sve što trebate napraviti je otići u izbornik poziva, odabrati broj koji želite blokirati te odabrati opciju "blokiraj". Kako blokirati broj nije znanstvena fantastika, iskoristit ćemo ovu priliku da objasnimo kako je blokiranje broja putem mobitela nova stvar. Prije bismo uvijek kontaktirali našeg telekomunikacijskog operatera da to odradi za nas. Uz razvoj pametnih telefona ta funkcija prebačena je na mobitel pa danas svatko može blokirati brojeve koji mu smetaju. Kako blokirati broj? Otiđite u pozive i odaberite broj u pitanju. Ako je taj broj neki koji nije u recentnim pozivima, možete blokirati broj isto tako da odete u postavke - postavke poziva - blokiraj broj. Tamo upišite broj koji želite blokirati i time ste riješili svoj problem. Blokirani brojevi neće Vas više moći kontaktirati, a isto tako neće Vam više moći slati ni SMS poruke. U tom trenu ne mogu Vas više kontaktirati.

Kako blokirati broj: je li blokiranje poziva dovoljno?

Blokirani broj neće Vas više moći kontaktirati putem poziva niti SMS poruka, no znamo da danas ljudi komuniciraju preko više od samo toga. Ukoliko ste blokirali neki broj, on neće biti blokiran u drugim aplikacijama, kao ni onim aplikacijama koje koriste direktno Vaš broj i Vašu vezu. Poznate aplikacije za komuniciranje poput WhatsAppa ili Telegrama zahtijevaju posebno blokiranje. Kako blokirati broj na takvim aplikacijama? Uđite u aplikaciju - stisnite postavke - postavke privatnosti - blokiranje brojeva. Zatim upišite ponovo broj i blokirali ste ga. Ukoliko imate više komunikacijskih aplikacija na mobitelu, trebat ćete u svakoj od njih odabrati opciju blokiranja brojeva. Dakle, kako blokirati broj? Prvo ga blokirati na regularan način da Vas taj broj više ne može zvati, a zatim treba blokirati broj i na popularnim aplikacijama gdje Vas se također može kontaktirati. Kada sve to obavite, moći ćete dalje nesmetano bez nepoželjnih poziva i poruka. Objasnimo sada kako blokirati i na drugim stvarima:

Kako blokirati broj na ostalim aplikacijama?

Osim popularnih aplikacija poput WhatsAppa, postoje i one druge, pogotovo društvene mreže koje će poslužiti osobi koju želite blokirati ukoliko se ne potrudite do kraja dovršiti posao. Prvi korak je svakako blokiranje na telefonu, zatim blokirajte broj na komunikacijskim aplikacijama, a onda slijede i društvene mreže. Kako blokirati broj, odnosno profil na društvenim mrežama? Svaka mreža ima svoje postavke, no u stvari je to jednostavno koliko i blokiranje broja na mobitelu. Uđite u Instagram, potražite postavke privatnosti te blokirajte profile za koje ne želite da Vas tamo kontaktiraju. Facebook ima sličnu proceduru, gdje možete odmah blokirati pojedini profil čim ga otvorite. Twitter također prati takav trend pa i tamo možete blokirati određene profile za koje ne želite da vide što dijelite. Kako blokirati broj? Blokiranje broja je jednostavno i obavlja se preko mobitela, no ukoliko želite nekoga blokirati u 21. stoljeću, morate to napraviti i na društvenim mrežama i na komunikacijskim aplikacijama.


Tagovi: