Kada piti detox čaj

Kada piti detox čaj

Kako detox čaj pomaže u detoksikaciji organizma?

Čišćenje organizma se najčešće opisuje kao proces kojime se naše tijelo na prirodan način rješava viška nakupljenih toksina. Riječ je zapravo o fizičkom postu ili otkiseljavanju organizma. Svrha detoksikacije je pomoći tijelu da se očisti, razgradi otpadne tvari i da se postigne željena razina energije. Detox čaj postaje sve popularniji, no ne samo radi navedenih razloga. Stručnjaci smatraju da njegovom primjenom možemo potaknuti i zdravo mršavljenje i regeneracija.

Kako bi detaljno očistili svoji organizam i krenuli ispočetka, potrebno je naglasiti da moramo primjenjivati sljedeće stavke: Alkalna prehrana, tjelovježba, ispijanje puno tekućine, redovita konzumacija detox čaja. Sve navedeno bi unutar par tjedana trebalo pokrenuti rad metabolizma, što nam za rezultat daje novi energiju ali i do kilogram/dva manje na vagi. Detox čaj je puno više od ispijanja nakon obroka. Imajte na umu da je on saveznik u čišćenju organizma. Ukoliko želite napraviti detoksikaciju organizma, tada morate biti svjesni da morate konzumirati dovoljno proteina, vlakana, minerala i svježe hrane i izbjegavati stvari poput cigareta ili alkohola.

Koji je detox čaj dobar?

Čajevi za detoksikaciju obično u sebi sadržavaju biljke koje dokazano imaju pozitivan utjecaj na tijelo i proces pročišćavanja. U primjeru, kopriva potiče rad metabolizma, zeleni čaj štiti od slobodnih radikala, limunska trava potiče čišćenje. U čajeve se mogu dodavati i dodaci poput korijena đumbira koji potiče rad crijeva i probavu, listove mate koji suzbijaju osjećaj gladi. Detox čaj se najčešće bira prema osobnom ukusu. Koja je svrha ispijanja čaja za detox? Detox čaj svakako ima svojih prednosti.

Opušta organizam, čisti ga od nepotrebnih toksina, pridonosi razvoju energije. Ispijanje čaja može donjeti i određene prednosti poput čišćeg tena i sjajnije kose. Koliko dugo je potrebno piti čaj za detoksikaciju? Kada se odlučite za detox organizma onda je najbolje provoditi ga u razdoblju od 3 do 10 tjedana. Za ovo vrijeme čaj će se ispijati i do tri puta dnevno. Ujutro se preporučuje šalica zelenog čaja, poslijepodne biljni čaj, a navečer čaj od lavande za opuštanje. Poželjno je da su čajevi organske kvalitete.

Da li bi trebali piti detox čaj?

Loše životne navike svakako nas mogu dovesti do krajnjih granica iscrpljenosti. Detox čaj često slovi kao savršena metoda za čišćenje organizma, kao i savršena metoda za povrat izgubljene energije. Da, ovi čajevi izbacuju toksine iz tijela, ubrzavaju metabolizam, pomažu u obnovi energije i mršavljenju, no pitanje je da li su oni djelotvorni i da li bi se trebali ispijati? Njihovo ispijanje je svakako poželjno, no u granicama i s realnim očekivanjima. Detox čaj će vam pomoći u gubitku tekućine, no on ne može potaknuti mršavljenje bez adekvatne tjelovježbe ili prehrane.

Svaki proces ozbiljne detoksikacije zahtijevat će vježbanje i zdraviju prehranu kako bi se organizam potaknuo na čišćenje. Iako su ovi biljni čajevi većinom sigurni, oni mogu uzrokovati određene nuspojave. Većina ovih čajeva sadrži kofein koji će suzbiti apetit i ubrzati rad metabolizma. Kofein će kod pojedinaca uzrokovati promjene u srčanom ritmu i tlaku, ali i u snu. Ovi čajevi također mogu uzrokovati i nelagode u trbuhu, grčeve, nadutost, plinove, mučninu, probavne smetnje. Navedene nuspojave dogodit će se onda kada dođe do pretjerane konzumacije ili kada dođe do interakcije s određenim lijekovima.


Tagovi: