Jardiance tablete (10, 25 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Jardiance tablete (10, 25 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Jardiance tablete čemu služe i njihovo djelovanje

Jardiance tablete sa svojim glavnim sastojkom empagliflozin služi kao sredstvo zadržavanja natrij-glukoza koji pomaže u glikemijskoj kontroli kod dijabetesa tipa 2 na načina da blokira proteine u bubrezima te tako apsorbira glukozu koja se putem mokraće izbacuje iz tijela. Na taj se način regulira razina glukoze u krvi, te povoljno utječe na bolest dijabetesa tipa 2.

Ovaj dodatak prehrani se koristi za pomaganje u liječenju dijabetesa tipa 2 odraslih osoba, ne preporučuje se djeci mlađoj od 18 godina, kada se dijabetes tipa 2 ne može kontrolirati samo uz pomoć dijete i fizičkih aktivnosti. Može se koristiti bez upotrebe drugih lijekova, no može se i kombinirati sa drugima lijekovima poput inzulina.

Najvažnije je da Jardiance koristite u dogovoru sa vašim liječnikom, te da se pridržavate uputstva koje ste dobili ne samo za ovaj dodatak prehrani, već da se držite uputa o prehrani i tjelesnoj aktivnosti kako bi se uspješno borili protiv bolesti dijabetesa tipa 2.

Jardiance tablete nuspojave

Korištenje Jardiance tablete mogu izazvati određene nuspojave koje mogu biti različite od osobe do osobe. Kod nekih će se osoba kao nuspojava pojaviti vrtoglavica, kod nekih dehidracija, slabost, mučnina, žeđ, dok neke druge osobe neće osjetiti ništa od ovih nuspojava prilikom korištenja ovog dodatka prehrani.

Moguće su nuspojave koje će izazvati i bolove u zglobovima pa ćete možda pomisliti da imate reumu ili artritis. Također će se kod nekih umjesto žeđi pojaviti povećani broj mokrenja iako ne unosite prevelike količine tekućine, više nego inače. Uz to moguće su i infekcije mokraćnih puteva, mokraćovoda, mokraćnog mjehura, pa čak i bubrega ukoliko se infekcije ne liječe na vrijeme.

Smušenost i lakomislenost su psihičke nuspojave koje vam se mogu pojaviti. Nizak nivo šećera u krvi nije cilj iako Jardiance tablete djeluju u cilju snižavanja šećera u krvi, no ipak preniski šećer u krvi dovodi do dodatnih nuspojava. Moguća je pojava i visokog kolesterola, te infekcija gornjih dišnih puteva, a uz sve to i nizak krvni tlak, odnosno hipotenzija.

Jardiance tablete iskustva i cijene

Jardiance tablete se mogu naći u pakiranju od 10 ili 25 mg, ovisno kako će vam biti preporučeno da ih uzimate. Osobe koje koriste ovaj lijek vam mogu prenijeti svoja iskustva u kojima će vas upozoriti da ne koristite ovaj lijek ukoliko imate narušenu funkciju bubrega. Naime ukoliko vaši bubrezi ne funkcioniraju pravilno može doći do akutnih oštećenja rada bubrega i njihove funkcije.

Iskustva korisnika će vas upozoriti da vam se mogu pojaviti i genitalne infekcije, te nekrozni facitis međice. Neki korisnici će vas upozoriti na povećani kolesterol, dok će vas drugi svojim iskustvom upozoriti na alergijske reakcije koje može imati svaki lijek, ovisno na što ste alergični, stoga dobro proučite sastav ovog preparata.

Iako se Jardiance lijek izdaje na recept po preporuci liječnika i možete ga nabaviti u ljekarnama, bit će potrebno da nadoplatite recept u iznosu od 127 kuna, a ukoliko ga kupujete na osnovu liječničke preporuke bez recepta lijek ćete platiti oko 330 kuna, no tada će vas ljekarnik tražiti nalaze i preporuku liječnika koji vam je propisao ovaj lijek.


Tagovi: