Izračunavanje plaće

Financije

Izračunavanje plaće

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Izračunavanje plaće, znate li kolika vam je zapravo plaća

Kada se govori o plaći, mnogi misle upravo na neto nominalnu plaću, ovo ne čudi s obzirom na to da je upravo to iznos plaće koji dobivate na svoj tekući račun svaki mjesec. Isto tako postoji i bruto plaća koja je vidljiva na našem isplatnom listiću ali i realna plaća koja je vidljiva u vašoj kupovnoj moći. Što tu čini razliku i što je zapravo izračunavanje plaće? Većina nas kada primi platnu listu samo gleda jednu stavku, a to je upravo ona koja se odnosi na to koliko ćemo dobiti isplaćeno na naš račun, tj. naša neto plaća. Međutim, plaća se ne sastoji samo od neta već ima i bruto iznos i to je samo jedan nego dva. Danas jako mali broj zaposlenih zna što je bruto a što neto plaća, smatraju kako ovo nije bitno i da je ovo nešto čime se samo knjigovođe bave. Upravo ovo je pogrešno. Bilo bi dobro da znate kolika je vaša ukupna plaća i što je izračunavanje plaće. Uvidom u svoju plaću znate što se iz nje sve plaća.

Izračunavanje plaće, bruto i neto

Da bi razumjeli cijeli koncept plaće morate znati od čega se ona sastoji. Krenimo od bruta, točnije od bruto 1 ili jednostavno bruto. Ovo je iznos na koji vam se obračunava mirovinsko kao i porez i prirez. Računovođe se vole služiti terminom bruto 1 jer je to iznos koji vidite na samom vrhu platne liste, ali ne i na izvatku vašeg tekućeg računa. Također je prisutan i bruto 2, on se sastoji od ukupnog troška vašeg zaposlenja u određenoj firmi. Ovo je iznos koji sami poslodavac mora zaraditi kako bi vi na kraju dobili svoju neto plaću, riječ je o minimalnom iznosu koji vi morate stvoriti svojim radom da bi sama tvrtka i poslodavac bili na nuli s vama kao radnikom. Na kraju nam ostaje neto plaća, novac koji u konačnici primimo i vidimo na računu. Ovo nije iznos vašeg ukupnog rada. Iznos vašeg ukupnog rada je bruto 2, ali samu razliku do neto iznosa tako dijelite s državom, tako neto ostaje vama dok je ostalo od države. Upravo radi ovakvih stvari je dobro znati kako napraviti izračunavanje plaće i od čega se ona sastoji. Kako možete sami provjeriti svoju plaću? Izračunavanje plaće je dostupno online.

Izračunavanje plaće, kako izračunati svoju plaću

Rijetko tko se zapravo pita kako ovo napraviti, jer s dobivenom platnom listom mi već imamo uvid u sve što je vezano za našu plaću. No pomoću dostupnih web kalkulatora za izračunavanje plaće vi vrlo brzo i jednostavno možete izračunati svoju plaću u bruto ili neto iznosu i dobiti detaljniji izvještaj o vašim doprinosima za samo mirovinsko i zdravstveno osiguranje i ostale doprinose na vašu plaću. Kako izgleda online kalkulator za izračunavanje plaće? Prvo birate da li želite pretvaranje neta u bruto ili bruto u neto, zatim upisujete iznos svoje plaće, mjesto prebivališta koje automatski računa prirez, broj djece i broj uzdržavanih osoba. Zatim jednostavno stisnete izračunaj na kraju i dobijete izračun svoje plaće. Danas na internetu možete pronaći odgovor gotovo za sve, tako da ne postoji razlog zašto se i sami ne bi upoznali sa svojom zaradom i za što sve vaša plaća služi osim za vaš trošak kada dobijete neto plaću.

Tagovi: