Izračun davanja za uvoz automobila

Financije

Izračun davanja za uvoz automobila

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:35
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Izračun davanja za uvoz automobila i koja su sve davanja potrebna

Izračun davanja za uvoz automobila je potreban kod postupka uvoza automobila. Uvoz automobila se vrši kada vozilo dolazi iz neke od zemalja koje ne pripadaju Europskoj Uniji. No, ako vozilo dolazi iz zemlje koja pripada Europskoj Uniji tada se radi o unosu vozila, a ne uvozu. S obzirom na drugačije porijeklo vozila drugačiji je i način obračuna davanja.

Kada se radi uvoz automobila, bit će potrebno platiti carinu i sve troškove koji su kao izračun davanja za uvoz automobila obavezni. Kod uvoza vozila bit ćete dužni platiti sljedećim redoslijedom troškove prvo carine, zatim trošarinu, pa naknadu gospodarenja otpadnim vozilima, PDV, ali morate platiti i postupak utvrđivanja sukladnosti i na kraju ostale troškove koji obuhvaćaju transport vozila.

A što ako pokušavate uvesti automobilske dijelove? Dakle, ukoliko vi kao fizička osoba želite uvesti auto dijelove možete to učiniti samo za svoje potrebe, ne i za preprodaju jer niste registrirani kao pravna osoba da biste mogli obavljati djelatnost preprodaje auto dijelova. Isto tako uvoziti smijete samo dijelove koji su potrebni za vaše vozilo koje već posjedujete, za to trebate imati sve potrebne dokaze, uz prometnu dozvolu vašeg vozila i ispravu kojoj dokazujete neispravnost dijelova na vašem vozilu koja želite nabaviti iz inozemstva.

Što vam je sve potrebno za izračun davanja za uvoz automobila

Sve što vam je potrebno kako biste dobili izračun davanja za uvoz automobila i uopće bili u mogućnosti legalno obaviti uvoz automobila jest: dokaz o vlasništvu, dokumenti za usklađivanje sukladnosti i prometna dozvola automobila. Kao dokaz o vlasništvu vozila koje vama pripada i želite ga uvesti, potreban vam je ili kupoprodajni ugovor ili račun o obavljenoj kupnji automobila, te prometna dozvola.

Za ostvarenje postupka utvrđivanja sukladnosti potrebna vam je potvrda proizvođača, te certifikat o usklađenosti. Automobile možete uvesti odakle god želite ako zadovoljavaju svim zakonskim propisima o homologaciji vozila. Ako vozilo nije prilagođeno homologaciji za europsko tržište, bit će potrebno kontaktirati ovlaštene institucije koje će pregledati vozilo i o tome izdati elaborat.

U tom slučaju prije same kupnje bit će potrebno unaprijed kontaktirati ovlaštenu instituciju i poslati im fotokopiju certifikata koji dokazuje tko je proizvođač i fotokopiju dokumenta koji predstavlja dokaz o štetnoj emisiji plinova za to vozilo. Na temelju svih odobrenja i izdanih dokumenata možete krenuti sa postavljanjem svega potrebnog za izračun davanja za uvoz automobila.

Izračun davanja za uvoz automobila i kako se odlučiti za uvoz

Ako razmišljate o uvozu automobila, morate biti upoznati sa svim stavkama koje čine izračun davanja za uvoz automobila. Kada sve stavite na papir i zbrojite, odlučite isplati li vam se više opcija uvoza automobila ili opcija kupnje rabljenog ili novog vozila u Hrvatskoj ili iz Europske Unije. Prvo odaberite automobil koji želite i razmislite koja bi bila najispravnija odluka.

Postoje mnoga web mjesta na kojima imate dostupan kalkulator koji će vam napraviti gotov izračun davanja za uvoz automobila. Samo morate imati točne podatke o automobilu koji želite uvesti u našu državu. U svakom slučaju, ako ipak smatrate da je uvoz dobra opcija za vas i nabavljanje automobila, istražite sve što vam je potrebno i dobro se raspitajte o iskustvima koje su možda imali neki vaši poznanici.

Mnoge informacije o tome pišu i na internetskim stranicama carine i drugim stranicama koje se bave tom tematikom. Odluka je na kraju dana na vama, samo se prije svega dobro informirajte kako ne biste zažalili, na vrijeme se možete predomisliti sve dok vaši novci za određeni automobil već nisu uplaćeni i ugovor potpisan.

Tagovi: