Ivel – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ivel - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ivel - primjena i djelovanje

Ivel je lijek koji u sebi sadrži djelatnu tvar anastrozol, a koristi se za liječenje raka dojke kod žena u postmenopauzi. Anastrozol pripada skupini lijekova poznatih kao inhibitori aromataze. On djeluje na način gdje blokira enzim aromatazu, koji je uključen u pretvaranje muškog hormona testosterona u ženski hormon estrogen. Inhibirajući aromatazu, anastrozol smanjuje količinu estrogena u tijelu, što je važno jer određeni oblici raka dojke ovise o estrogenima za rast. Cilj lijeka je smanjiti razinu estrogena u tijelu kako bi se usporio ili zaustavio rast tumorskih stanica, što može pomoći u sprječavanju povratka raka dojke i smanjenju rizika od razvoja novih tumora. Lijek se propisuje ženama koje su prošle menopauzu i imaju hormonski osjetljiv oblik raka dojke. Kao i svaki lijek, tako i Ivel može kod nekih žena uzrokovati neželjene učinke. anastrozol može imati neželjene učinke. Prije početka uzimanja ovog lijeka važno je se konzultirati s liječnikom kako bi se procijenila korist liječenja u odnosu na moguće nuspojave i komplikacije.

Ivel - upute i nuspojave

Ivel dolazi u obliku tablete koja se uzima oralnim putem. Dozu i raspored uzimanja su određeni od strane liječnika i ovise o specifičnoj dijagnozi, stadiju bolesti i drugim individualnim čimbenicima. Preporučena dnevna doza lijeka je jedna tableta od 1 miligrama na dan. Veoma je bitno slijediti upute koje Vam je propisao liječnik, te ne prekinuti liječenje ili promijeniti dnevnu dozu bez prethodnih konzultacija. Što se tiče nuspojava, neki pacijenti ih mogu doživjeti, dok neki ne budu reagirali na ovaj lijek. Najčešće nuspojave koje se mogu pojaviti nakon primjene Ivel tableta su bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, ukočenost, oticanje, smanjena pokretljivost, osjećaj umora i iscrpljenosti, promjene raspoloženja, depresija, tjeskoba, razdražljivost, valunzi, suhoća vaginalne sluznice, nelagoda, tijekom spolnog odnosa te povećani rizik od osteoporoze.
Veoma je bitno obavijestiti svojeg liječnika o bilo kojim nuspojavama koje se pojavljuju za vrijeme liječenja. U slučaju pojave nuspojava, liječnik Vam može promijeniti dozu ili preporučiti dodatne mjere za ublažavanje nuspojava. Također je važno pratiti stanje i obavljati preglede kako bi se pratio napredak liječenja i identificirale eventualne komplikacije.

Ivel - cijena i iskustva

Ivel sadrži djelatnu tvar anastrozol. Osim djelatne tvari, lijek sadrži i druge sastojke. U jezgri tablete se nalazi laktoza hidrat, povidon, vrsta A natrijev škroboglikolat i magnezijev stearat. U ovojnici tablete se nalazi hipromeloza, makrogol 300 i titanijev dioksid. Ivel tablete su bijele boje, okruglog oblika, bikonveksne, obložene filmom i imaju na jednoj strani utisnutu oznaku AHI. Lijek je dostupan u pakiranju od po 28 tableta, te dolazi po odličnoj cijeni. Lijek se može jedino kupiti u ljekarni, te se on izdaje na liječnički recept. Tablete čuvajte u njihovom originalnom pakiranju kako biste ih zaštitili od vlage i svjetlosti. Pripazite da se tablete nalaze što dalje od direktnog pogleda i dohvata male djece jer im ove tablete mogu naškoditi. Ukoliko iskusite nuspojave, odmah obavijestite svojeg liječnika o tome i prestanite uzimati tablete. Kada su u pitanju iskustva drugih žena koje su isprobale ove tablete, mnoge su imale odlična iskustva te im je pomoglo kod liječenja njihovog stanja.


Tagovi: