Isopto tears – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Isopto tears - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Isopto tears su umjetne suze

Suhoću oka mogu izazvati razne kronične i akutne bolesti, ali i djelovanje vanjskih uvjeta poput sunca, vjetra, kiše, prašine, dima i sličnih utjecaja. Isopto tears su umjetne suze koje spašavaju kod suhoće oka, vlaže ga i ispiraju kao i prave suze kojima je osnovna zadaća zaštita oka. Umjetne suze svojim lubrikatnim svojstvima koja su malo gušća od obične vode pomažu i kod suhoće oka i kod iritacije oka, jer nježno podmazuju i vlaže suho oko i smiruju iritaciju.

Isopto tears sadrži aktivnu tvar hipermelozu zbog čega se ne preporučuje u trudnoći, za vrijeme dojenja, ako planirate trudnoću ili ako ste alergični na hipermelozu ili neki drugi sastojak lijeka. Osobe koje nose meke kontaktne leće se prije primjene umjetnih suza trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom. Odmah nakon kapanja umjetnih suza može se dogoditi jače ili slabije zamućenje vida, pa ne bi trebali voziti dok vam se vid ne razbistri ili nemojte kapati prije sjedanja za volan.

Isopto tears koriste djeca, odrasli i starije osobe

Radi sigurne upotrebe umjetne suze su pakirane u bočicama s kapaljkom, ali higijenske mjere prije kapanja, za vrijeme kapanja i poslije kapanja štite vaše oči. Obzirom da isopto tears koriste djeca, odrasli i starije osobe, što su različite dobne skupine, a djeci i starijima često ukapava umjetne suze neka druga osoba, ali ako ih sami sebi ukapavate, u svakom slučaju prvo dobro operite ruke. Ako niste navikli na kapanje, kapajte pred ogledalom, uskoro ćete to raditi rutinski.

Isopto tears se obično kapa 1 – 2 kapi u bolesno oko, tri puta na dan i pazite da kapaljkom ne dodirujete površine oko oka da se sadržaj bočice ne bi kontaminirao. Gornju vjeđu lagano podignite da možete ispustiti kap umjetnih suza direktno na oko. Treptanje nakon kapanja pomaže da se ukapana umjetna suza razlije po cijelom oku. Ako je potrebno sve ponovite i sa drugim okom. Nakon kapanja čvrsto zatvorite bočicu da se umjetne suze ne kontaminiraju.

Isopto tears i moguće nuspojave

Reklo bi se da vam umjetne suze ne mogu naškoditi, ali kao kod svih drugih lijekova, treba razmotriti i isopto tears i moguće nuspojave iako se one ne moraju pojaviti kod svakoga. Zamućenje vida se pojavljuje često, ali je ono kratkotrajno, ali može se pojaviti i blago probadanje u oku, no razloga za brigu imate samo ako to traje predugo. Kratkotrajno se može osjetiti žuljanje, iritacija, čak peckanje, ali se razlijevanjem kapi po oku to brzo smiri.

Ako vam isopto tears izazove iritaciju, bol u oku i crvenilo oka koji ne prolaze, ako se pojavi glavobolja, ako imate osjećaj stranog tijela u oku, prestanite kapati umjetne suze i posavjetujte se sa svojim liječnikom. Osjećaj nadraženosti je češći kod ljudi koji nose meke kontaktne leće, jer umjetne suze sadrže benzalkonijev klorid koji može promijeniti boju leća. Leće trebate izvaditi prije kapanja očiju, odmoriti zakapane oči najmanje 15 minuta i tek onda možete ponovo staviti leće.

Tagovi: