Hoće li se javiti

Ljubav i veze

Hoće li se javiti

Hoće li se javiti prvi ako vi nećete?

Uvijek su zanimljive te igre mačke miša na upoznavanju nekoga. Hoće li se javiti prvi nakon spoja ili ne, hoće li biti drugog spoja, hoćete li se nastaviti viđati ili krenuti dalje. Tko će se javiti prvi je uvijek pomalo igra živaca ako vam se dečko svidi i ne znate da li ste ostavili isti dojam, a opet ste na jedan način preponosni prvi se javiti. I dok je možda to smiješno, mnoge cure i dalje smatraju kako su dečki ti koji bi se trebali javiti prvi, iako ne postoji nikakvo pisano pravilo o tome.

Ako vam je bilo super na prvom spoju i ako se on ne javi prvi to nije odmah znak da mu nije bilo super, nego možda već kao i vi razmišlja “Ako joj je bilo super javit će se ona meni”. Oba spola svakako kriju ovdje svoju vrstu ponosa, no to je bitno staviti po strani ukoliko želite razvijati neki daljnji odnos. Kako znati hoće li se javiti prvi? Jednostavno, nikako. Čemu opće čekati da se on javi prvi, javite se vi! Možete si dati neki recimo vremenski razmak od dva do tri dana čisto da vidite i onda se sami javiti. Sukladno očekivanjima možete reći “Hvala na super provodu” ili “Kada ćemo opet na spoj”.

O čemu ovisi hoće li se javiti prvi?

Prvo je važno naglasiti da muškarci i žene imaju različiti pogled na komunikaciju. Kao što smo naveli oba spola imaju tendenciju biti ponosni nakon dobrog provoda, a opet oba spola traže fizički i socijalni kontakt. Kaže se kako su muškarci jednostavna bića, i zaista jesu. Za razliku od žena oni više naginju prema fizičkom kontaktu i razvijanju bliskosti, dok žene prvo žele uspostaviti dublju komunikaciju.

Ovdje će često doći do ne razumijevanja jer naravno ponos i neće svatko u početku reći što misli. Da li je onda neki savršen scenarij za izbjeći hoće li se javiti prvi odmah završiti u krevetu s njim? Odgovor je naravno da ne. Na prvom spoju je poželjno ukoliko vam se osoba svidi da umjesto samo kontaktom s očima i smiješkom, muškarca ili dečka tu i tamo dodirnete.

Ovime šaljete poruku kako vam se sviđa i u većini slučajeva će zagarantirati povratni poziv ili poruku nakon spoja. Mnogo je faktora koji utječu na to hoće li se javiti prvi, u početku je prvo najvažnije odraditi dobar i kvalitetan spoj za koji možete kasnije reći da je bio super. Ako se ne javi, recite si a Bože moj ne zna što propušta i krenite dalje, ili se javite sa šaljivom porukom da otkada se to žene moraju prve javljati i govoriti kako su se super provele.

Hoće li se javiti prvi i o čemu možda razmišlja?

Teško je sa sigurnošću reći kakve su kome misli nakon prvog spoja. Često prvi spojevi ostavljaju super dojam i većina “parova” se opet nađu na drugome spoju gdje se postavljaju još bolja i zanimljivija pitanja, i gdje se vode još bolji razgovori upoznavanja. Prvi spoj bi kod osoba trebao ostaviti osjećaj da žele još, da žele još više upoznati tu osobu i provoditi vrijeme s njom. Hoće li se javiti prvi ovisi upravo o tome, kao što smo naveli o prvome dojmu.

Znamo kako je na spoju poželjno prezentirati sebe u najboljem svjetlu, no isto tako bitno je ostaviti blagi dojam mističnosti radi koje bi vas osoba željela još više upoznati. Davnih godina je bilo normalno da je dečko taj koji poziva na spojeve, koji plaća spoj i koji se prvi javlja nakon spoja. I da, dok sve navedeno zaista ostavlja dojam pravog džentlmena vremena su se ipak promijenila.

Ne kažemo da danas ne postoje takvi muškarci, no bitno je shvatiti kako su danas dužnosti muškaraca i žene skoro pa jednako podijeljene. Primjerice, danas nije ništa čudno da djevojka zaprosi dečka, zašto bi trebalo biti čudno da se djevojka prva javi nakon spoja ako joj je bilo super? Pitanje hoće li se javiti prvi kasnije može isto tako biti zanimljiva tema za razgovor, može poslužiti kao primjer vama i drugima.

Tagovi: