Hidrokortizon krema – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Hidrokortizon krema - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je hidrokortizon krema i kako djeluje?

Briga o našoj koži svima nam je na prvom mjestu, neovisno o tome jesmo li žene ili muškarci. Naime, stanje kože jako je vezano za pojavnost i estetiku te osoba koja ima razne kožne probleme može iskusiti pad samopouzdanja, a povrh toga se može raditi i o raznim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Peckanje kože, crvenilo, ljuskice i svrbež također nisu ugodne senzacije i želite ih pošto poto izbjeći.

Ako vas muči crvenilo na koži ili neki od spomenutih problema, hidrokortizon krema bi vam mogla itekako biti od koristi. Radi se o medicinskom proizvodu koji je kortikosteroid, te rješava probleme s kožom poput psorijaze, dermatitisa, ekcema i slično. Ovaj lijek se izdaje bez recepta. Hidrokortizon djeluje na način da zaustavlja oslobađanje upalnih tvari, smanjuje oticanje i svrbež što vodi do toga da manje grebete kožu. Ovim lijekom se može liječiti širok spektar upalnih i drugih kožnih bolesti, brzo i jednostavno, te su rezultati vidljivi već nakon nekoliko tretmana.

Hidrokortizon krema - evo što trebate znati

Već smo spomenuli da je hidrokortizon krema veoma učinkovita u liječenju psorijaze, dermatitisa i drugih kožnih bolesti. Izdaje se bez recepta te stoga morate biti oprezni prilikom korištenja, konzultirati se sa svojim liječnikom i detaljno pročitati uputu o lijeku. Pod pretpostavkom da ste sve prethodno navedeno napravili, u nastavku ćemo iznijeti neke važne činjenice koje trebate znati kod korištenja ovog proizvoda. Tako npr. se hidrokortizon krema ne bi smjela koristiti na licu, osim ako vam vaš osobni liječnik nije odobrio korištenje ove kreme na licu. Nadalje, kreme s acetatom od 1 % se ne smiju koristiti duže od tjedan dana.

Konačno, ova krema se ne smije koristiti kao hidratantna krema. U tom slučaju bi se mogle pojaviti razne neželjene nuspojave i posljedice zbog pogrešnog korištenja ovog lijeka. Isto tako, preporučuje se da redovito pratite stanje vaše kože, analizirate da li se crvenilo ili druga tegoba koja vas muči povlači ili ne.

Hidrokortizon krema - nuspojave

Svaki lijek ima nuspojave. To je neizbježno i radi toga ne treba paničariti dokle god pravilno koristite lijek. Ipak, radi vaše bolje informiranosti vrijedi navesti kakve sve nuspojave ovaj lijek ima. Naime, hidrokortizon krema može voditi do pojave crvenila ili svrbeža na mjestu primjene. Dugotrajnije korištenje ove kreme može voditi i do stanjivanja kože. Nadalje, primjena ovog lijeka može voditi i do gljivičnih infekcija. Ako primijetite pojavu bilo koje nuspojave, odmah se obratite liječniku.

U rijetkim slučajevima ovaj lijek se može adsorbirati u krvotok što može voditi do drugih nuspojava korištenja kortikosteroida poput problema s vidom, znakova infekcije poput groznice ili grlobolje. Moguće su i alergijske reakcije na ovaj lijek. Konačno, mogu se pojaviti reakcije poput osipa, svraba, jake vrtoglavice, poteškoća s disanjem. Hidrokortizon krema se odmah mora prestati koristiti ako dođe do pojave takvih simptoma te se odmah obratite svom liječniku. Informacije o cijeni i mjestu na kojem možete kupiti ovu kremu će vam također dati vaš liječnik.


Tagovi: