Gmail logiranje

Tech

Gmail logiranje

Gmail logiranje, kako napraviti Gmail korisnički račun?

Gmail je danas nešto što svatko od nas ima. Ono je jednostavna mail adresa preko koje možemo brzo i jednostavno slati i primati tekstove, dokumente, slike i ostale stvari. Želite otvoriti Gmail korisnički račun a ne znate kako? U svega tri koraka možete napraviti svoju novu email adresu. Prvo što trebate napraviti je u Google pretraživanju napisati Gmail i kliknuti na prvi link koji će vas odvesti na Gmail logiranje, točnije početnu stranicu gdje se kreira korisnički račun.

Na navedenoj stranici morate ispuniti tražene podatke poput željenog imena za prijavu ili login. Kada upišete željeno ime potrebno je kliknuti na gumb za provjeru dostupnosti imena za prijavu. Ukoliko je ime zauzeto morate odabrati drugačije ime ili dodati primjerice broj iza imena. Na kraju željeno ime za mail s dodatkom @ gmail. com postaje vaše ime za mail adresu.

Potrebno je nastaviti daljnje ispunjavanje formulara za kreiranje računa. Sljedeći korak je odabir zaporke koju ćete koristiti prilikom logiranja. Zaporka ili šifra mora sadržavati minimalno 8 znakova. Nudi vam se opcija “zapamti zaporku na računalu” koju je poželjno uključiti na vašem osobnom računalu, ali svakako ne nigdje drugdje.

Kada na kraju ispunite sve tražene uvjete za izgradnju korisničkog računa, tada možete pritisnuti “prihvaćam” i “izradi moj račun”. Pri uspješno izvršenoj radnji Gmail logiranje je dovršeno i možete se ulogirati u roku od sekunde. Automatski log in ili prijavu možete podesiti za jedan ili više uređaja, a ukoliko dođe do sumnjivih prijava Google će vas automatski obavijestiti na vaš mobilni uređaj.

Gmail logiranje, kako ga koristiti i kako ga podesiti?

Gmail logiranje je jednostavan proces, no što ako želite personalizirati svoj račun? Kako ga koristiti i kako ga podesiti? Prvi korak je naravno Gmail logiranje na vlastiti korisnički račun. Imajte na umu da ukoliko niste uvijek ulogirani da vas Gmail ponekad može dočekati s novim ažuriranjima koje možete naravno i odbiti. Kada uđete u svoji korisnički račun ako ga želite promijeniti i prilagoditi sebi, tada je bitno da odete na “Settings” ili postavke čija se ikonica pojavljuje u gornjem desnom kutu iznad vaših mail-ova.

Što ovdje možete raditi? Možete birati kako želite da vam raspored izgleda, da li želite zadani, prikladni ili kompaktni način rasporeda. Također možete birati i osobnu temu koja će se nalaziti na pozadini iza vaših mail-ova. Isto tako možete odabrati vrstu pošte koju želite da vam se najprije pokaže kao i okno za čitanje koje radi raspored pošte.

Ono što Gmail settings također nudi je odabir jezika, signature – a ili vašeg osobnog potpisa na svakom mail – u kojeg pošaljete, postavke vezane za attachment ili priloge koji se šalju uz mail. U suštini Gmail je veoma jednostavan za korištenje, samo je bitno prije bilo kakvih podešavanja podesiti jezik na hrvatski kako bi se lakše snalazili.

Gmail logiranje, što ako zaboravite korisničko ime ili zaporku?

Svakako je preporuka da niste uvijek ulogirani na osobni mail ako niste doma na vlastitom kompjuteru ili mobitelu. Prije nego recimo napustite radno mjesto ili korištenje tuđeg kompjutora poželjno je napraviti log out ili odjavu s mail – a. Što ako se ne možete sjetiti korisničkog imena ili zaporke za ulazak u vaš Gmail? Ukoliko se ne možete prijaviti na svoj Gmail račun, tada se nudi opcija oporavka računa.

Ovdje vam se nude opcije da unesete zaporku, da zatražite kontrolni kod na drugu mail adresu ili da se pokušate prijaviti na drugi način. Drugi način je primanje kontrolnog koda na vaš mobilni broj koji ćete zatim unijeti u proces oporavka mail- a. Gmail logiranje će automatski prepoznati da se radi o problemu, što znači da ćete ukoliko navedeni proces radite preko kompjutera da ćete na mobitel primiti obavijest preko Google Play services da potvrdite da je riječ o vama ukoliko radite oporavak računa. Čemu to?

Gmail logiranje je poznato po svojim strogim standardima zaštite privatnih računa, što znači da ukoliko dođe do bilo kakve promjene radnji na računu ili prijave s novog uređaja da na vaš dati broj mobilnog uređaja prilikom registracije računa dobivate obavijest koju morate potvrditi. Ovo je napravljeno u svrhu otkrivanja ukoliko netko pristupa vašem mail – u a da vi to ne znate.

Tagovi: