Gdje se nalazi žuć

Ljepota i zdravlje

Gdje se nalazi žuć

Gdje se nalazi žuč, probavni sustav

Da bi znali gdje se nalazi žuč i koja je njena uloga u našem organizmu prvo moramo proći kroz naš probavni sustav. Naš probavni sustav se sastoji od pet područja: Jetre, žučnog mjehura, želuca, gušterače i crijeva. Na pitanje gdje se nalazi žuč dolazimo do odgovora u jetrima, Jetra proizvodi žuč, ona proizvodi do 350 ml žući na dan, ali ako nema žučne vrećice u kojoj se ona skuplja i koncentrira ona je razrijeđena i nije dovoljno jaka da može obavljati potrebne zadaće. Žučni mjehur se može opisati kao rezervoar za držanje probavnih sokova koji dolaze iz naše jetre, iz navedenog rezervoara žuč se izbacuje u naša crijeva i po potrebi idu u proces probave. Normalni žučni mjehur mora sadržavati tekuću žuč, no nekad se ona zna gelirati i prerasti u stvaranje žučnog kamenca. Znamo gdje se smjestila žuč i da je ona važni dio probavnog sustava, no što je žuč zapravo?

Gdje se nalazi žuč, što je žuč

Naveli smo da mjesto gdje se nalazi žuč su jetra, ali što je zapravo žuč? Žuč možemo jednostavno opisati kao deterdžent koji rastvara masti iz hrane koju pojedemo. Ona uzima masti koje unesemo u sebe i razgrađuje ih na manje komadiće masti, tzv. Kratko lančane masti koje se onda mogu lakše probaviti. Ove masti su od iznimne važnosti za naš imunitet jer imaju protuupalno djelovanje. Te masti su također bitne za zdrav izgled nag lica, tijela i kože generalno. Možemo reći kako žuč djeluje kao detoksikator, ako se nađe nešto otrovno otopljeno u mastima naša žuč će to razgraditi. Ona je važna u detoksikaciji hrane koju unašamo u sebe i uklanjanju nepoželjnih čestica koje dolaze u naš probavni trakt. Znamo kako je jetra jedan od najvažnijih organa u našem tijelu, zato ne čudi da je žuč upravo vezana za nju kada pričamo gdje se nalazi žuč i koja je njena funkcija u našem organizmu.

Gdje se nalazi žuč, nedostatak žuči i njeno zdravlje

Naravno da postoje određeni simptomi koji mogu ukazivati na nedostatak žuči u našem organizmu, a oni mogu biti sljedeći: Osjećaj nadutosti u cijevima, zatvor, podrigivanje, bol u desnom ramenu, osjećaj mučnine, glavobolje. Što uzrokuje probleme žučnog mjehura i same žuči? Broj jedan razlog je bezvrijedna hrana, tj. hrana koja je siromašna i nema nutritivnih vrijednosti. Prečesti masni obroci koji troše žuč i pretjerano masna hrana također mogu biti uzroci, kao i previše orašastih plodova, sojinih proteina, kuhane hrane, alkohola. Stresni hormon kortizol je također odgovoran za iscrpljivanje žuči. Znamo gdje se nalazi žuč i koja je njena uloga u našem tijelu, kao i kako pomoći u održavanju njenog zdravlja. Što još možemo naučit o žuči? Žuč ima iznimno važnu funkciju u našem tijelu i cilj je sačuvati žučnu vrećicu i tekućem stanju kako bi sve u našem tijelu bolje funkcioniralo. Žuč nije bezvrijedna tekućina u našem tijelu. Gdje se nalazi žuč? Ona je dio proizvodnje naše jetre.

Tagovi: