Gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici

Gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:48
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Moderni svijet je u znaku brojeva, gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici

Pinovi, lozinke, telefonski brojevi, iban, i mnoštvo drugih šifri izraženih u brojevima, da se čovjek izgubi u njima, jer bi ih sve trebao čuvati u glavi i nikome ih ne odavati zbog zaštite podataka od moguće krađe identiteta. Moderni svijet je u znaku brojeva, gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici, e to pitanje mnoge zbuni, jer im pomutnju radi broj kartice, broj računa, iban, matični broj, malo im se "zbrčkaju" svi ti brojevi.

Gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici gledate samo na karticama za fizičke osobe predviđenim za jednokratna plaćenja, na kreditnim karticama je to nešto drugačije. Stvar je u tome što broj od 16 znamenki na prednjoj strani svi smatraju brojem računa, to jest broj računa, ali banke koja je vlasnik kartice, broj tekućeg računa se nalazi na drugoj strani kartice, sadržan je u vašem iban broju, točnije u zadnjih 10 znamenki iban broja, a imate ga i u bankovnom ugovoru ili na bankovnim izvodima.

Broj kartice nikako nije broj računa, gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici

Broj kartice sadrži 16 znamenki i imaju ga sve kartice, iban nemaju sve kartice, nemaju ih prepaid, kreditne i revolving kartice, ali to ipak ovisi o banci koja je plasirala karticu. Svakako je najvažnije nikome ne davati svoje brojeve kartice i sa kartice, razumjeti razliku između broja kartice i iban-a, jer broj kartice nikako nije broj računa, gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici, lijepo ukomponiran u iban koji ima dva slova i 21 znamenku.

Proučite malo svoj iban, tako ćete zauvijek zapamtiti gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici. IBAN počinje sa dva slova HR, kao oznaku države i 21 znamenke, od kojih je zadnjih deset znamenaka broj tekućeg računa koji se nalazi i u ugovoru koji ste potpisali kod ugovaranja kartice, ali i na svim vašim bankovnim izvatcima. E sada, neke banke imaju iban na prednjoj strani kartice, neke na poleđini, a neke bankovne kartice ga uopće nemaju, ali kartica vašeg tekućeg računa ga ima.

Gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici možete vidjeti i drugdje

Ako dižete novac na bankomatu, na svakoj potvrdi o isplati je naveden broj vašeg tekućeg računa. Broj računa možete zatražiti šalteru u banci uz predočenje kartice, preko internet bankarstva ako ga koristite ili preko m-bankinga. Dakle, gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici možete vidjeti i drugdje, jer net-banking i m-banking uz svaki vaš račun s kojeg obavljate svoje financijske transakcije mora pisati i broj tog računa, on jest vaš privatni račun, ali morate ga znati.

Naravno, nitko više ne pamti te nizove brojeva, ali nije da su nevidljivi, samo trebate znati gdje se nalazi broj tekućeg računa na kartici, baš zato da ne morate ni pamtiti niti posebno zapisivati, jer je već zapisan na vašoj kartici, ali samo za vaše oči i oči bankarskih službenika, pri plaćanju roba i usluga ionako koristite pin i nitko vas nema pravo tražiti broj vašeg tekućeg računa, a ako ga netko neovlašten traži, sigurno nema poštene namjere.


Tagovi: