Gdje se nalazi bic broj na kartici

Gdje se nalazi bic broj na kartici

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:48
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gdje se nalazi BIC broj na kartici i što je BIC broj

Gdje se nalazi BIC broj na kartici kojom inače plaćate u trgovina ili internet bankarstvom? Ovaj broj sigurno nećete pronaći na svoj debitnoj ili kreditnoj kartici koju vam je izdala vaša banka. BIC broj je jedinstvena identifikacijska oznaka banke koja se češće naziva swift, te omogućuje jednostavniji i brži transfer novca između banaka i financijskih institucija.

BIC broj je jedna vrsta međunarodnog označavanja banaka gdje svaka banka ima jedinstvenu oznaku koja se sastoji od 8 ili 11 znamenki, slova i brojeva. BIC odnosno swift oznaka se koristi kod međunarodnih transfera novca, no banke koriste ove oznake i za međudobnu razmjenu poruka kod komunikacije između banka.

Provjerite sami i pogledajte gdje se nalazi BIC broj na kartici koju koristite u trgovini ili za druga plaćanja. Takvu oznaku na svojim karticama nećete pronaći, to nije broj vašeg računa, no BIC broj možete pronaći na svojim bankovnim izvodima ili informaciju o BIC broju možete dobiti od banke na web stranicama banke ili u poslovnicama.

Gdje se nalazi BIC broj na kartici i kako izgleda

Kad shvatite kako izgleda BIC broj znat ćete da ne postoji mjesto gdje se nalazi BIC broj na kartici jer takvu oznaku niste nikada primijetili na kartici. BIC odnosno swift oznaka koju koriste banke u međunarodnom transferu novca kao komunikacijsko i informativno sredstvo sastoji se od 8 ili 11 znamenki koje sačinjavaju slova i brojke.

Prve četiri oznake se odnose na šifru banke koja označava naziv banke, zatim slijede dvije oznake za zemlju iz koje banka dolazi, oznaka za Hrvatsku je HR, slijede dvije znamenke za lokaciju gdje se nalazi sjedište banke, te zadnje tri znamenke označavaju podružnicu ukoliko banka odmah želi preusmjeriti transfer na podružnicu. Ukoliko banka želi transfer provoditi kroz svoj središnji ured zadnje tri znamenke će biti obilježene kao XXX.

Stoga ako provjerite svoju karticu s obje strane uvidjet ćete da ne postoji mjesto gdje se nalazi BIC broj na kartici kojom se koristite, no provjerite na svom bankovnom izvodu i primijetit ćete takav broj sa strukturom od 8 ili 11 znamenki.

Gdje se nalazi BIC broj na kartici i kako ga pronaći

Tražite gdje se nalazi BIC broj na kartici i ne možete ga pronaći, iako znate kao izgleda. Na kartici ga nećete pronaći jer je to jedinstvena oznaka banke u međunarodnom financijskom sektori koji se koristi za financijsku transakciju kao informacija o banci. No zanima vas kako pronaći BIC broj vaše banke jer očekujete uplatu financijskih sredstava iz inozemstva pa su vas uz vaš broj računa tražili BIC odnosno swift broj banke.

BIC ili swift broj možete lako pronaći kao opću informaciju na web stranicama vaše banke, u samoj poslovnici banke kad obavljate neki drugi posao u banci, te na vašim bankovnim izvodima. Međutim, postoji još načina kako pronaći BIC broj svoje ili bilo koje druge banke a to su web stranice koje daju ovakve informacije o bankama. Na takvim web stranicama ćete odabrati prvo zemlju, a zatim po nazivu odaberite banku i treće ćete trebati odabrati grad. Alat će vam prema traženim podacima pronaći BIC ili swift banke u toj zemlji za grad koji ste odabrali. Možemo zaključiti da ne postoji mjesto gdje se nalazi BIC broj na kartici.


Tagovi: