Gdje probušiti uši

Ljepota i zdravlje

Gdje probušiti uši

Gdje probušiti uši, igla, vosak ili led, svilen konac i profesionalno bušenje ušiju

Nekada su se uši bušile kod kuće, iglom i ledom ili nečim drugim, a umjesto današnjih medicinki u probušeno uho se uvlačio svileni konac, da probušeno uho ne sraste. Pa su neko vrijeme to radili liječnici pištoljem za bušenje ušiju. Gdje probušiti uši, igla, vosak ili led, svilen konac i profesionalno bušenje ušiju, danas svaka zlatarna nudi usluge bušenja ušiju u koju su uračunate i medicinske naušnice, a i saloni za piercing nude uslugu bušenja ušiju.

Higijenski, a i za postupak zacjeljivanja su ipak danas najsigurnije medicinke koje zlatari ugrađuju, ali unaprijed trebate znati da li ste alergični na neke metale. Tinejdžeri radije biraju piercing salone jer vole atmosferu koja tamo vlada, a i oni nabavljaju medicinke. Gdje probušiti uši, ako birate tatu salon koji radi i piercing neka to bude ovlašteni salon, i neka vam to radi ovlaštena osoba. Zacjeljivanje može potrajati i do 6 tjedana, i za to vrijeme treba paziti na higijenu.

Od čega su napravljene medicinske naušnice i gdje probušiti uši

Zamolite osobu koja će vam bušiti uši da vam obilježi mjesto bušenja i provjerite prije bušenja da li je na oba uha u istoj ravnini i simetrično. Od čega su napravljene medicinske naušnice i gdje probušiti uši, te prve naušnice su obično od srebra koji je također plemeniti metal kao i zlato i uglavnom ne izaziva alergije. Ako se bojite bušenja i boli, zamolite svog liječnika da vam uši probuši pod lokalnom anestezijom, donesite svoje medicinke.

Probušene uši su obično prva dva tjedna nakon bušenja najosjetljivija na infekcije i tada zbilja pazite na higijenu i čišćenje limfe ili nekog drugog iscjetka iz probušenog dijela. Ako se upale probušena mjesta upale i zagnoje morate otići liječniku. Zato je važno da pazite gdje probušiti uši, jer i higijenski uvjeti izabranog mjesta mogu unijeti infekciju tijekom bušenja. Ali ne brinite, uglavnom sve to brzo zacijeli i ostatak života samo birate naušnice za svaku prigodu drugačije.

Kada najranije i gdje probušiti uši djeci

Uvriježilo se mišljenje da maloj djeci lakše i brže zacjeljuju ranice od bušenja, ali i dalje roditelji, najčešće mame odlučuju kada najranije i gdje probušiti uši djeci. U dojenačkoj dobi dok dijete još sisa to ne bi trebalo raditi, jer se imunološki sustav djeteta tek izgrađuje. Ako ste baš nestrpljivi i želite da vaša mala djevojčica što prije ima svoje krsne naušnice u ušima, pričekajte neka barem navrši šest mjeseci i bilo bi dobro da to obavi liječnik.

Veće i starije djevojčice se vole kititi i ukrašavati kao i njihove mame, tete, susjede i druge žene koje susreću i silno žele i one nositi naušnice ali se boje boli jer su je već na ovaj ili onaj način upoznale. I kod njih bi na pitanje gdje probušiti uši, logičan izbor bio liječnik koji može dati lokalnu anesteziju, odmah umetnuti medicinske naušnice, a i pomoći ako se probušene uši inficiraju i upale.

Tagovi: