Frizure i trikovi: Kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena

Frizure i trikovi: Kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena
Prije nego što se upustite u proces pletenja, važno je pravilno pripremiti kosu kako bi pletenica s tri pramena izgledala uredno i držala se čvrsto. Prvi korak u frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena je osigurati da je kosa čista i suha. Oprana kosa će biti manje sklona zapetljanju i lakša za rukovanje.

Nakon pranja, savjetuje se upotreba regeneratora kako bi kosa postala glatka i mekana, što će olakšati proces pletenja.Ako imate prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, možda će biti potrebno ispraviti je peglom za kosu kako bi pletenica bila urednija. Međutim, to nije nužno, ovisno o željenom izgledu pletenice. Nakon toga, dobro je koristiti četku za kosu kako biste uklonili sve čvorove i zapetljane pramenove.

Kosa bi trebala biti potpuno glatka kako bi pramenovi mogli kliziti jedan pored drugoga bez zapinjanja.Za dodatno olakšavanje pletenja, možete koristiti proizvode za oblikovanje poput spreja za lakše raščešljavanje ili serum za sjaj koji dodatno zaglađuje kosu. Također, ako imate tanke ili skliske pramenove, lagani puder za volumen ili suhi šampon na korijenu može pružiti dodatno prianjanje i teksturu, što će olakšati stvaranje pletenice. Dobra je praksa da se kosa podijeli na tri jednaka dijela kako bi pletenica bila simetrična i ravnomjerna.Nakon što je kosa pripremljena, možete krenuti s pletenjem.

Pravilna priprema kose ključna je za postizanje profesionalnog izgleda vaše pletenice i jedan je od najvažnijih trikova u procesu. Kada je kosa dobro pripremljena, pletenje će biti znatno jednostavnije, a rezultat impresivan. Slijedeći korak u frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena će vas upoznati s tehnikom pletenja, gdje ćete naučiti kako postići savršenu pletenicu.Nakon što je kosa temeljito pripremljena, možemo se posvetiti osnovnim koracima za izradu klasične pletenice s tri pramena. U ovom dijelu, frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena postaju stvarnost. Počinjemo tako da kosu pažljivo podijelimo na tri jednaka dijela koji će formirati osnovu naše pletenice.Prvi korak u pletenju je držanje tri pramena u rukama na sljedeći način: jedan pramen u desnoj ruci, srednji pramen između prstiju desne ruke ili između desne i lijeve ruke, a treći pramen u lijevoj ruci.

Važno je održavati pramenove odvojenima i čvrsto ih držati kako biste izbjegli opuštanje pletenice i osigurali uredan izgled.Zatim prebacujemo pramen koji držimo u desnoj ruci preko srednjeg pramena tako da sada postaje srednji pramen. Slično tome, pramen koji je bio u lijevoj ruci prebacujemo preko novog srednjeg pramena, tako da on sada postaje srednji pramen. Ovaj proces se ponavlja, izmjenjujući bočne pramenove preko srednjeg pramena, sve dok se ne dosegne kraj kose.Tijekom pletenja, bitno je održavati konstantnu napetost pramenova kako bi pletenica bila čvrsta i kompaktna.

Ako osjetite da pramenovi postaju labavi, nježno povucite svaki pramen kako bi se vratio prijašnji oblik i napetost. Kontinuirano prilagođavanje pramenova ključno je za postizanje elegantnog izgleda pletenice.Kako napredujete s pletenjem, pramenovi bi trebali biti ujednačeno raspoređeni, a pletenica ravnomjerno formirana. Pritom nemojte žuriti, već se fokusirajte na preciznost i simetriju.

Ovo je proces koji može zahtijevati malo prakse, no s vremenom će postati brz i jednostavan.Kada dođete do kraja kose, ostat će vam slobodni krajevi pramenova. U ovom trenutku, možete koristiti elastičnu traku koja odgovara boji vaše kose kako biste osigurali završetak pletenice i spriječili njeno odmotavanje. Sada kada ste savladali osnovne korake u frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena, spremni ste za finalne detalje koji će vašu frizuru učiniti posebnom.Kada ste uspješno završili pletenje i osigurali kraj pletenice elastičnom trakom, vrijeme je za završne dodire koji će vašoj frizuri dati potpuni izgled. U ovom segmentu, frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena dobivaju svoj finalni šarm i estetiku.Za početak, možete nježno povući bočne dijelove pletenice kako biste je malo opustili i dali joj puniji izgled. Ovaj postupak, poznat kao 'pancaking', idealan je za stvaranje dojma gušće kose te dodaje romantičan i opušten osjećaj vašoj pletenici.

Važno je biti nježan kako ne biste slučajno izvukli pramenove iz pletenice.Ukoliko imate visoke ili kratke vlasi koje strše, upotrijebite malu količinu gela za kosu ili lak za kosu kako biste ih ukrotili i priljubili uz glavu ili ih nježno utisnite natrag u pletenicu pomoću ukosnice koja odgovara boji vaše kose. Osim toga, ukrasne ukosnice, perle ili trake mogu biti dodani u pletenicu za sofisticiran izgled, pogodan za posebne prilike.Ako želite dodati malo sjaja svojoj pletenici, lagani sprej za sjaj ili kapljica arganovog ulja na dlanovima koja se potom protrlja po pletenici mogu učiniti čuda. Osim toga, ukoliko planirate provesti duže vrijeme vani, nije naodmet upotrijebiti i sprej za zaštitu od sunca za kosu kako bi vaša pletenica ostala zaštićena od štetnih UV zraka.Na kraju, frizure i trikovi: kako jednostavno isplesti pletenicu s tri pramena nisu samo o tehnikama pletenja, već i o načinima kako svoju pletenicu možete učiniti jedinstvenom i prilagoditi osobnom stilu. S ovim savjetima i metodama, možete eksperimentirati i prilagoditi izgled pletenice svojim potrebama ili prilikama, bilo da je to dan u uredu, ležerni izlazak s prijateljima ili svečani događaj.
Tagovi: