Etherium – što je, cijena i gdje ga kupiti

Etherium - što je, cijena i gdje ga kupiti

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama

Etherium - kriptovaluta

Kao i sve ostalo što je novo, te mijenja naše navike i svakodnevicu, tako i kriptovalute izazivaju mnoge potrese u ekonomiji i na tržištu novca. Etherium kriptovaluta trenutno je na drugom mjestu svih kriptovaluta, iza perjanice Bitcoina, po novcu koji je uložen u ovu platformu. Trenutno je svijet jako podijeljen u razmišljanjima i shvaćanju tržišta kriptovaluta i cijele tehnologije koja stoji iza toga. Fascinantna je činjenica kako se činjenično ni ne zna tko je pokrenuo cijelu priču sa blockchain platformama. Inače, besmisleno je pričati o bilo kojoj kriptovaluti a ne spomenuti blockchain tehnologiju koja je korijen svega.

Grubim prijevodom možemo reći kako je blockchain lanac podatkovnih blokova, gdje svaki novi blok ovisi o vrijednosti onog prethodnog. Kako bi se povećala sigurnost i privatnost cijelog sustava podatkovnih blokova, samo povezivanje blokova u lanac temelji se na kriptografiji. Blockchain omogućava distribuciju podataka i transakciju "novca", bez potrebe da se uključi treći entitet koji bi nadzirao transakcije. Etherium je jedna u nizu kriptovaluta koja koristi ovu blockchain tehnologiju i između ostalog omogućava potpuno sigurno i privatno slanje novca među korisnicima ove platforme.

Etherium - cijena

Etherium je dakle blockchain platforma koja osim vlastitog programskog jezika Solidity, ima i vlastitu kriptovalutu ETH ili Ether. Korisnici ove platforme, putem iste mogu objavljivati, kreirati aplikacije i unovčavati ih. Ethereum možemo prikazati kao decentraliziranu knjigu, u koju se bilježe sve transakcije na platformi, a koje se u toj knjizi mogu provjeriti. Ono što je za prosječnog čovjeka trenutno najzanimljivija stvar je kretanje cijena na cijelom tržištu kriptovaluta, na kojemu se u vrlo kratkom roku mogu zaraditi izrazito veliki iznosi novčanih sredstava. Nekoliko je razloga zbog takvih kretanja na tržištu kriptovaluta.

Manje je bitno koja je trenutačna cijena jednog Etherium coina, jer se ona iz dana u dana jako mijenja. Trenutno je cijena jednog coina 4500 dolara ili 30 000 kuna. Važno je znati kako cijena niti jedne od kriptovaluta trenutno nema uporište u njezinoj realnoj primjeni, već se cijena svih kriptovaluta temelji na izvrsnoj i novoj blockchain tehnologiji, od koje se ubuduće očekuju fantastične stvari koje bi olakšale i potpuno promijenile ekonomiju, tržišta, sigurnost, privatnost i načine plaćanja. Kako interese javnosti raste iz dana u dan, tako i raste cijena kriptovaluta. Naravno rast cijene usporavaju prvenstveno želja za zaradom onih koji su Ethereum kupili ranije od drugih, pa sada na valu interesa sve većeg broja ljudi zarađuju astronomske iznose.

Gdje kupiti Etherium

Zbog sve većeg interesa za kriptovalutama postavlja se pitanje gdje i kako kupiti Etherium. Ethereum je druga najpopularnija kriptovaluta, jer se smatra drugom generacijom svih kriptovaluta zbog poboljšane blockchain tehnologije u odnosu na Bitcoin. Kriptovalute se kupuje na mjenjačnicama diljem svijeta, a nekoliko ih ima i u Hrvatskoj. Jedna od prvih hrvatskih mjenjačnica je BitKonan, koja u ponudi ima Ethereum. Mjenjačnice koje djeluju na svjetskoj razini teško je i nabrojati, a Binance je svakako jedna od vodećih. Međutim ima ih još jako puno, koje jednako kvalitetno osiguravaju sigurnost pri kupnji i prodaji kriptovaluta.

Mjenjačnice se razlikuju po broju kriptovaluta koje imaju u ponudi, a na najpoznatijim mjenjačnicama nalaze se isključivo poznate i priznate kriptovalute. Kriptovalute koje tek izlaze na tržište, morat ćete potražiti na manjim mjenjačnicama koje u svoju ponudu lakše uvrštavaju nepouzdanije kriptovalute. Etherium ćete kupiti na način da otvorite svoj korisnički račun na jednoj od mjenjačnica. Otvaranje korisničkog računa u najvećem broju mjenjačnica zahtjeva i slanje slika, preslika osobne iskaznice. U svakom slučaju morat ćete dostaviti svoje prave podatke. Nakon registracije računa, preko svog bankovnog računa i e bankinga prebacite željeni iznos novčanih sredstava na svoj račun na mjenjačnici i sa tim sredstvima kupujete željenu kriptovalutu. Obrnutim putem, možete svoja sredstva sa računa mjenjačnice prebaciti na bankovni račun. Transakcije se odrade u roku jednog radnog dana.


Tagovi:

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama