Dymista – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Dymista - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Dymista - primjena i djelovanje

Dymista je sprej za nos koji se koristi za liječenje simptoma alergijskog rinitisa, poput kihanja, svrbeža nosa, začepljenja nosa i curenja iz nosa. Dymista je kombinacija dvaju aktivnih sastojak, a to su flutikazon furoat i azelastin hidroklorid. Flutikazon furoat je steroidni hormon koji smanjuje upalu u nosnoj sluznici, dok azelastin hidroklorid je antihistaminik koji blokira djelovanje histamina, tvari koja izaziva alergijske reakcije. Ovaj lijek djeluje tako da smanjuje simptome alergijskog rinitisa, ublažava upalu i sprječava daljnje pogoršanje stanja. Koristi se za liječenje sezonskog i cjelogodišnjeg alergijskog rinitisa kod odraslih i djece starije od 12 godina. Lijek se obično primjenjuje jednom dnevno, po jedan sprej u svaku nosnicu, a može se koristiti tijekom duljeg vremenskog perioda, prema uputama liječnika. Prije primjene, potrebno je očistiti nosnice, a nakon primjene lijeka, nekoliko minuta ne udahnuti zrak kroz nos. Važno je slijediti upute koje Vam ih je izdao Vaš liječnika i pridržavati se preporučene doze.

Dymista - upute i nuspojave

Dymista je sprej za nos koji se koristi za liječenje alergijskog rinitisa, što uključuje simptome kao što su kihanje, curenje iz nosa, svrbež i začepljenje nosa. Lijek je kombinacija dviju aktivnih tvari, flutikazon furoat i azelastin hidroklorida. Flutikazon furoat je steroidni hormon koji ima protuupalno djelovanje. Smanjuje upalu nosne sluznice i pomaže u smanjenju simptoma alergijskog rinitisa. Azelastin hidroklorid je antihistaminik koji blokira djelovanje histamina, tvari koja uzrokuje alergijske reakcije u nosu. Kombinacija ovih dviju tvari u Djeluje sinergijski i olakšava simptome alergijskog rinitisa. Obično se koristi jednom dnevno, po jedan sprej u svaku nosnicu. Prije upotrebe, nosnice treba očistiti od sluzi i drugih nečistoća. Sprej treba usmjeriti prema strani nosnice, tako da lijek prođe kroz nosnicu prema unutra, i zatim ponoviti postupak na drugoj nosnici. Nakon primjene, preporučuje se da ne udahnete zrak kroz nos nekoliko minuta. To će omogućiti lijeku da djeluje u nosnoj sluznici i spriječiti ispiranje lijeka prije nego što se potpuno apsorbira. Najčešće nuspojave uključuju iritaciju nosne sluznice, suhoću u nosu, krvarenje iz nosa, glavobolju, umor i peckanje u nosu. Ove nuspojave obično nisu ozbiljne i obično nestaju nakon nekoliko dana korištenja lijeka. Rijetke nuspojave uključuju glaukom, kataraktu, infekciju uha, smanjenje razine kortizola u tijelu i povećanje krvnog tlaka. Ako primijetite bilo kakve teške nuspojave ili nuspojave koje ne prolaze, obratite se svom liječniku. Dymista se ne preporučuje za primjenu kod djece mlađe od 12 godina, trudnica i dojilja, osim ako to nije izričito odobrio liječnik. Također, treba izbjegavati primjenu u slučaju preosjetljivosti na bilo koji od njegovih sastojaka.

Dymista - cijena i iskustva

Dymista sprej za nos se može kupiti po dobroj cijeni u svakoj ljekarni. Kod kupovine ovog spomenutog spreja za nos, biti će Vam potreban recept od Vašeg liječnika. Ukoliko imate ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje, ono će Vam moći pokriti dobar dio od cjelokupnog iznosa. Iskustva pacijenata koje su isprobale Dymista sprej za nos, mnogi su iznijeli veoma pozitivna iskustva s ovim lijekom. Osim što sadrži djelatne tvari azelastinklorid i flutikazonpropionat, također sadrži i druge sastojke, a to su glicerol, dinatrijev Edeta, karmelozanatrij, mikrokristalièna celuloza, polisorbat 80, feniletilni alkohol, benzalkonijev klorid i pročišćena voda. Spomenuti sprej za nos je bijele boje i homogenog izgleda. Dolazi u pakiranju bočice od 10 mililitra i od 25 mililitra koji sadrži 6,4 grama spreja za najmanje 28 potisaka odnosno 23 grama spreja za najmanje 120 potisaka. Može se u pakiranjima pronaći po jednoj bočici ili po tri bočice, no to ovisi od ljekarne do ljekarne gdje što možete pronaći.


Tagovi: