Vozač koji je usmrtio djevojku (19) bio je drogiran. U bijegu mu pomogla 2 mladića

Vozač koji je usmrtio djevojku (19) bio je drogiran. U bijegu mu pomogla 2 mladića

Tragični gubitak mladog života u prometnoj nesreći

Tragični događaji poput prometne nesreće koja se dogodila proteklog vikenda u Tribunju duboko potresaju zajednicu i ostavljaju neizbrisiv trag na sve koji su na bilo koji način povezani s događajem. Nesreća u kojoj je život izgubila 19-godišnja djevojka dokaz je kako trenuci nepažnje i neodgovorno ponašanje za volanom mogu imati fatalne posljedice. Svjedočimo situaciji gdje je mladost prekinuta u trenu, a obitelj i prijatelji ostaju bez voljene osobe u najgorem mogućem scenariju.Prema informacijama nadležnih organa, 57-godišnji vozač upravljao je vozilom pod utjecajem opojnih droga i s isteklom vozačkom dozvolom, izgubivši kontrolu nad automobilom u lijevom zavoju uspona. Neprilagođena brzina, stanje kolnika i vozila rezultirali su gubitkom nadzora nad vozilom, a posljedica je bila sudar s mladom pješakinjom koja je preminula na mjestu događaja.

Ova nezamisliva tragedija podsjeća nas na važnost poštivanja prometnih propisa i neprocjenjivu vrijednost ljudskog života.

Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela

Nakon nesreće, umjesto da pruže pomoć ili pozovu hitne službe, vozač i dvojica suvozača napustili su mjesto događaja. Bježanjem s mjesta nesreće i nepružanjem pomoći, oni su na još jednoj razini pokazali zanemarivanje osnovne ljudske solidarnosti i odgovornosti. Zarobljeni svojim postupcima, suvozači su također osumnjičeni za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, što samo produbljuje ozbiljnost situacije i pokazuje koliko je važno postupiti ispravno u kritičnim trenucima.Općina Tribunj i njezini stanovnici zavijeni su u crno zbog gubitka mlade djevojke koja je tragično prekinuta na putu kući. Ovaj događaj ne samo što je zaustavio proslave i veselja koja su se odvijala u sklopu božićnih manifestacija, već je ujedno poslao poruku o ranjivosti ljudskog života. Načelnik Tribunja izrazio je duboku tugu koju osjećaju svi mještani, a zajednica će u danima koji dolaze morati pronaći snagu da se nosi s gubitkom i da podrži obitelj stradale djevojke u njihovom neopisivom bolu.