Dlačice na licu kod žena

Ljepota i zdravlje

Dlačice na licu kod žena

Dlačice na licu kod žena se pojavljuju zbog genetike, hormona ili bolesti

Dlakavost na licu žena se mahom doživljava kao kozmetički problem, ali je ona puno ozbiljnija od toga, pa prvo treba utvrditi uzrok, a tek onda odlučiti kako taj neugodni problem rješavati. Dlačice na licu kod žena se pojavljuju zbog genetike, hormona ili bolesti, i ako je genetsko ili etničko nasljeđe (Mediteran, Azija) trebate savjet liječnika, kod hormonske neravnoteže trebate savjete od endokrinologa (štitnjača) i ginekologa (jajnici), a cushingov sindrom koji je često uzrok dlakavosti ima veze s nadbubrežnom žlijezdom.

Dlačice na licu kod žena koje imaju neku od predispozicija za pojačanu dlakavost obično počinju u pubertetu djevojčica. Pretilost također može biti jedan od uzroka dlakavosti, a neke žene se sa ovom neugodnom pojavom susretnu tek u starosti, obično u menopauzi ili nakon nje, jer žlijezde sa unutarnjim lučenjem više ne rade punom snagom, pa se to vidi na licu ne samo kroz bore, nego i kroz izrastanje dlačica tamo gdje ih nikada bilo nije.

Dlačice na licu kod žena koje boluju od karcinoma i utjecaj nekih lijekova

Nije dlakavost na licu samo estetski problem, ona može biti i simptom nekih stanja u tijelu žene, simptom neke druge bolesti ili nuspojava nekih lijekova. Dlačice na licu kod žena koje boluju od karcinoma, kao posljedica kemoterapije i zračenja, a mogu biti i nuspojava, utjecaj nekih lijekova (lijekovi za epilepsiju). Višak muških hormona testosterona u ženskom tijelu ukazuje na policistične jajnike i narušava hormonalnu ravnotežu, kao i višak kortizola koji možda upozorava na tumor nadbubrežne žlijezde.

Dlačice na licu kod žena kojima su medicinski uzroci glavni krivci, problem i moraju rješavati prvo medicinskom terapijom, a tek onda se okretati drugim metodama i tehnikama uklanjanja dlačica. Kozmetička industrija nudi dosta metoda i pomagala za uklanjanje dlaka sa lica, medicinski tretmani se provode pod nadzorom, a postoje i neki prirodni pripravci koji pomažu. Možda je najbolje kombinirati te metode, tako da iz svakog sektora uzmete ono najbolje i najučinkovitije, no izbor metode ipak ovisi o uzrocima.

Dlačice na licu kod žena, medicinska, kozmetička i prirodna uklanjanja

Žene obično razmjenjuju svoja iskustva sa uklanjanjem dlaka sa lica i često neku metodu iskušaju samo zbog preporuka prijateljica. Dlačice na licu kod žena, medicinska, kozmetička i prirodna uklanjanja, svakako je najučinkovitije i najdugotrajnije uklanjanje dlaka s lica ono laserom kojim se služe u sklopu medicinske terapije, a i neki bolji kozmetički saloni. Obrijati svoje dlačice možete sami, isto tako možete sami koristiti vosak ili kremu, kao i čupkanje dlačica, a možete to obaviti i u kozmetičkom salonu.

Dlačice na licu kod žena prirodnim putem uklanjate mješavinom zobenih pahuljica, meda i limuna, istina, rezultat ćete malo čekati uz redovito korištenje ove smjese, ali bit ćete zadovoljni. Šećer, vodu i sok od limuna reducirajte do željene gustoće, na lice nanosite oko 6 tjedana. Smjesom od papaje i mlijeka učinite isto, jaje, šećer i kukuruzno brašno pomiješani postaju pravi depilator. Ječam, sok od limete i mlijeko; naranča i limun; kurkuma, sol, brašno i mlijeko; kurkuma, brašno, papaja i aloe vera; sve isprobani recepti.

Tagovi: