Daylla – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Daylla - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Daylla - primjena i djelovanje

Daylla je kombinirana oralna kontracepcijska pilula koja se koristi za sprječavanje trudnoće kod žena. Daylla u sebi sadrži 3 miligrama drospirenona i 0,02 miligrama etinilestradiola. Drospirenon je progestin koji ima svojstva slična prirodnim progesteronima. Progestini sprječavaju ovulaciju, odnosno oslobađanje jajašca iz jajnika, i mijenjaju sluznicu cerviksa kako bi otežali prodor spermija. Također mogu utjecati na sluznicu maternice kako bi spriječili prihvatanje oplođenog jajašca. Etinilestradiol je sintetički estrogen koji pomaže u održavanju konstantne razine hormona u tijelu. Estrogeni također mogu utjecati na sluznicu cerviksa i maternice kako bi se spriječilo prihvaćanje oplođenog jajašca. Kombinacija drospirenona i etinilestradiola djeluje na nekoliko načina kako bi se postigla kontracepcija. Glavni mehanizmi djelovanja ovog lijeka su sprječavanje ovulacije, promjena cervikalne sluzi i promjene endometrija kako bi se otežalo implantiranje oplođenog jajašca. Lijek se treba uzimati prema uputama koje Vam je preporučio liječnik, te morate svaki dan u isto vrijeme uzimati kontracepcijsku pilulu za najbolji učinak.

Daylla - upute i nuspojave

Daylla se uzima svaki dan u isto vrijeme neovisno o tome je li prije ili poslije obroka. Pilule dolaze u pakiranju koje sadrži 21 aktivnu pilulu, a zatim slijedi 7 dana bez aktivnih pilula. Tijekom tog sedmodnevnog razdoblja bez aktivnih pilula, dolazi do menstruacije. Lijek može kod nekih žena uzrokovati određene nuspojave. Nuspojave kontracepcijskih pilula mogu se razlikovati od osobe do osobe. Najčešće nuspojave su osjećaj mučnine koji se može pojaviti kod nekih žena u početku korištenja pilule te se obično se s vremenom smanjuje. Kod nekih žena se može pojaviti povećana osjetljivost ili bol u dojkama. Nuspojava kontracepcijskih pilula može uključivati i promjene raspoloženja, poput promjena u libido, promjena raspoloženja ili osjećaja depresije. Daylla može utjecati na menstrualni ciklus, uključujući smanjenje obilnosti i trajanja menstrualnog krvarenja. Moguće su glavobolje ili migrene, te kod nekih žena može doći do manjih promjena u tjelesnoj težini, iako je važno napomenuti da su individualne razlike velike.

Daylla - cijena i iskustva

Lijek se treba čuvati što dalje od djece. Tablete čuvajte na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Nakon isteka roka trajanja, nemojte više koristiti tablete. Daylla sadrži u sebi dvije djelatne tvari, a to je drospirenon i etinilestradiol u svakoj tableti. U jezgri tablete se nalazi laktoza hidrat, kukuruzni škrob, prethodno geliran kukuruzni škrob, makrogol, polivinilni alkohol i magnezijev stearat. U ovojnici tablete se nalazi djelomično hidroliziran polivinilni alkohol, titanijev dioksid, talk, makrogol 3350 i lecitin. Daylla tablete su obložene filmom, te su bijele boje, okruglog oblika i bikonveksne. Na jednoj je strani utisnut znak G73. Lijek dolazi u pakiranju od 21 tableta i 7 placebo tableta. U ljekarni se mogu pronaći pakiranja po 1,3,6 i 13 blister pakiranja. Lijek se izdaje na recept, te se može jedino kupiti u ljekarni. Cijena lijeka je veoma pristupačna. Mnoge žene koje su isprobale ove kontracepcijske tablete su veoma zadovoljne njihovim djelovanjem.


Tagovi: